Lleida debatrà la retirada dels reconeixements al rei emèrit Joan Carles I

Si la moció d'ERC tira endavant durant el ple de setembre, podria suposar la retirada de bust de Joan Carles I del saló de plens de la Paeria

lleida rei2

La Paeria de Lleida debatrà al primer ple del setembre la retirada dels reconeixements al rei emèrit que hi ha a la ciutat.

Ho farà a partir d'una moció del grup municipal d'ERC-AM que s'havia de debatre ja al ple del juliol però que finalment es va decidir retirar per la situació sanitària per la COVID-19

Si la moció prospera, podria suposar la retirada del bust de Joan Carles I que hi ha al saló de plens de la Paeria, a més a més del nom de carrers, edificis, o centres formatius, entre d'altres.

L'Ajuntament de Barcelona ha debatut aquest dijous una moció similar i ha estat aprovada amb els vots a favor d'ERC i JxCat.

La moció demana explicacions per les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola arran de la publicació el 3 de març del diari La Tribune de Genève sobre la investigació de la Fiscalia suïssa d'una donació de 100 milions de dòlars de rei d'Aràbia Saudita a Joan Carles I, fruit de la seva intermediació en el contracte del tren d'alta velocitat a la Meca, un pagament de comissions que suposadament fou dipositat en un banc d'aquell país.

Amb la moció, ERC insta a la Paeria a donar suport a la demanda per a la creació al Congrés d'una comissió d'investigació sobre les suposades irregularitats comeses per membres de la Família Reial, així com les seves possibles influències en la política diplomàtica i comercial de l'estat espanyol a l'Aràbia Saudita.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement