23.05.2022 |
Territoris.cat

Lleida tornarà a ser capital del fado amb 8è Festival InterFado

interfado1
Presentació del cartell del 8è InterFado
Lleida tornarà a ser capital del fado amb 8è Festival InterFado

De l'11 al 26 d'octubre, la capital del Segrià acollirà la vuitena edició del Festival Internacional de Fado de Catalunya. Aquesta trobada cultural està dirigida per la cantant lleidatana Carolina Blàvia i l'organitza la Fundació Orfeó Lleidatà i la Paeria de Lleida, amb la col·laboració del Consolat de Portugal a Barcelona.

Enguany l’InterFado, comptarà amb les actuacions de formacions musicals amb una consolidada trajectòria musical dins del fado, vingudes des de d’Holanda, Galícia, Polònia, Portugal i Catalunya.

L'eix central del Festival tornarà a girar a l'entorn del Cafè del Teatre, on hi actuaran les formacions 3 No Fado (19 d'octubre), Cristina Madeira (25 d'octubre) i Lusdosul (26 d'octubre). Per segona vegada, els fans d'InterFado podran gaudir també del Festival a la sala Harlem Jazz Club de Barcelona, on hi actuarà 3 No Fado el dia 18 d'octubre.

Entre les activitats paral·leles, destaca el 'Taller de collage en clau de fado', dirigit per l'artista Laura Justribó i adreçat als alumnes de batxillerat artístic de l'IES Màrius Torres. El resultat d'aquest taller es podrà visualitzar amb una exposició al vestíbul de l'Espai Orfeó i al Cafè del Teatre de l'11 al 31 d'octubre.

InterFado comptarà també amb una Jam Session dedicada al Fado, a l'Espai Orfeó (l'11 d'octubre), amb l'actuació de Xavier Monge, Jordi Rexach i Genís Bagés; el curs de cuina portuguesa, que tindrà lloc al Supermercat Sunka de Plusfresc (23 d'octubre) i la mostra gastronòmica lusitana, abans i durant dels concerts del Cafè.

Cartell InterFado 2019

Lleida tornarà a ser capital del fado amb 8è Festival InterFado
comentaris