L'historiador Lleonard Jové guanya el 32è Premi Josep Lladonosa d'Història Local

El Premi Josep Lladonosa d'Història Local serà l'obesqui del diari La Mañana per la diada de Sant Jordi del 2022

Entrega del Premi Josep Lladonosa
photo_camera Entrega del Premi Josep Lladonosa

L'historiador Lleonard Jové Vidal ha estat proclamat, aquest diumenge 14 de novembre, guanyador del 32è Premi Josep Lladonosa d'Història Local per la seva obra 'Seguretat pública. Higienisme i benestar social del procés històric de formació del cos de Bombers a Lleida (1840-1975)' que explica la història dels Bombers de Lleida, com es van crear i quina és la seva estratègia contra els incendis.

Lleonard, va assegurar que rebre el premi “és una il·lusió molt gran” i va reconèixer que ha estat un “llarg procés, de més de sis anys, que va començar quan vaig iniciar la carrera d’història”.

El vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, ha estat l'encarregat de lliurar el premi al guanyador durant l'acte que va tenir lloc a l'Ajuntament d'Alguaire. Accensi, va destacar la importància de la història local i es va felicitar per la internacionalització que ha assolit el guardó amb els anys. 

El director de LA MAÑANA -diari que col·labora amb premi obsequiant la publicació en la diada de Sant Jordi-, Francesc Guillaumet, va realçar la figura de l’historiador Josep Lladonosa i va destacar que el premi, al llarg de les seves trenta-dues edicions, “ha creat relat de Ponent, de ciutat i de territori”. Guillaumet també va garantir la seva continuïtat durant “molts més anys”, tot destacant que aporta “coneixement, ciència històrica i cultura”.

El premi està dotat amb 4.000 euros i la publicació del llibre, el qual regalarà el diari 'La Mañana' en la pròxima edició de Sant Jordi

L'acte va comptar amb la presència del president del Patronat Municipal Josep Lladonosa i Pujol, Manel Lladonosa, de l'alcalde d'Alguaire, Antoni Perea, el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de la Paeria de Lleida i també diputat provincial, Jaume Rutllant, i el directot del diari La Mañana, Francesc Guillaumet.

comentaris