'Menja't Soses', reuneix els petits productors del sector primari lleidatà

L'alcaldessa de Soses, Sandra Marco ha explicat que la fira vol servir de plataforma per donar impuls a tots aquells productors artesanals, que volen donar sortida i comercialitzar el seu propi producte
Teresa Jordà visita  la fira Menja’t Soses – Sabors de Ponent @Soses
photo_camera Teresa Jordà visita la fira Menja’t Soses – Sabors de Ponent @Soses

Mostres com la de ‘Menjat Soses’ "són una gran oportunitat per donar a conèixer els productes km0 els quals són clau per a la reconstrucció econòmica, social i sostenible del país, perquè són l’ànima, l’essència i el caràcter del nostre país, perquè ens identifiquen i ens defineixen". Així ha qualificat la consellera d'Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural; Teresa Jordà el certament, en la visita que ha dut a terme aquet dissabte acompanyada de l'alcaldessa de SosesSandra Marco  altres autoritats.

L’ajuntament de Soses ha celebrat aquest dissabte la segona edició de la fira Menja’t Soses – Sabors de Ponent, una mostra de productes artesanals de Ponent creada per donar visibilitat i promocionar a tots aquells productors del sector primari del territori que volen donar a conèixer els seus productes.

Visita de les autoritats a la fira Menja’t Soses – Sabors de Ponent @Soses

El vicepresident de l Diputació de LleidaFerran Accensi i les diputades Rosa Pujol i Helena Martínez han participat en l'acte inaugural, acompanyats de l’alcaldessa de Soses, Sandra Marco, i membres de la corporació municipal.

L'alcaldessa de Soses, Sandra Marco ha explicat que la fira vol servir de plataforma per donar impuls a tots aquells productors artesanals, que volen donar sortida i comercialitzar el seu propi producte. “En l’edició d’enguany hi han assistit una trentena d’expositors, la majoria d’ells de l’àmbit alimentari de productes artesans. A més, durant tot el dia hem pogut gaudir de les tradicionals paradetes, exposicions, tasts, tallers i maridatges oferts per artesans d'un ampli ventall de productes com formatge, mel, xocolata, melmelades, vi i cervesa. Pels amants de l’art també hi ha hagut una exposició de quadres a la sala d’actes de l’ajuntament”, diu Marco.

En la mostra hi han participat una trentena d’expositors, la majoria productors artesans del sector de l'alimentació. A més, durant tot el dia també hi ha hagut tallers de cuina i maridatges amb vi i cervesa artesana. Els organitzadors han incorporat enguany un seguit d'activitats infantils i familiars i una zona de ‘food trucks’ en la qual s’han pogut degustar un ampli ventall de veritats gastronòmiques que presenten aquests cuiners ambulants. La mostra ha finalitzat amb un sopar amenitzat per un concert musical.

Comentaris