Més de 18.300 passatgers passen per l'aeroport de Lleida-Alguaire durant la temporada d'hivern

La boira va obligar a desviar vols durant quatre jornades però tot i així el tour operador britànic Neilson ampliarà l'any que ve entre 10 i un 12% la capacitat d'esquiadors

Aeropostr ACN portada
photo_camera Imatge de passatgers en la seva arribada a l'aeroport Lleida-Alguaire

Un total de 18.329 passatgers han passat durant la temporada d'hivern per l'aeroport de Lleida-Alguaire. Segons dades facilitades pel Departament de Territori i Sostenibilitat, d'aquests, 14.180 ho van fer a través del tour operador britànic Neilson Thomas Cook, 1.697 amb l'israelià Arkia i 2.452 corresponen al vol setmanal d'AirNostrum a Palma. Aquest diumenge s'han enlairat els dos darrers vols amb esquiadors britànics a Manchester i Londres. Ian Archer, de Neilson, ha qualificat ''d'èxit'' la temporada i ha tret importància a les quatre jornades de boira entre desembre i gener que van obligar a desviar els vols a l'aeroport de Reus. En aquest sentit, ha anunciat que per a l'hivern que ve volen ampliar la capacitat entre un 10 i un 12%.

El tour operador britànic Neilson Thomas Cook vol ampliar la capacitat entre un 10 i un 12% per a l'hivern que ve

La temporada d'hivern amb els vols britànics a l'aeroport de Lleida-Alguaire va començar el passat 21 de desembre i ha inclòs tres connexions a Manchester, Gatwick-Londres i Birmingham. Aquesta darrera va finalitzar a finals de març i les altres dos ho han fet aquest diumenge amb un total de 440 passatgers distribuïts entre els dos vols que han sortit a les 10.10 del matí i les 11.30. A aquests vols cal sumar-hi els que va oferir entre el 13 de gener i el 17 de març la companyia israeliana Arkia, i els que durant tot l'any ofereix Air Nostrum a Palma.Aeropostr ACN 2 texte

Ian Archer ha volgut treure importància a les cancel·lacions de principis de temporada per culpa de la boira i ha destacat que el ''pla de desviaments'' a Reus va funcionar correctament. En aquest sentit, ha posat de manifest ''l'eficiència'' de l'aeroport de Lleida-Alguaire del qual ha assegurat que cada any es millora tant a nivell d'equip com d'instal·lacions.

Neilson fa sis anys que opera a Lleida-Alguaire i segons Archer aquest any s'ha aconseguit reduir molt el temps d'espera per als passatgers entre que aterren, recullen l'equipatge i el carreguen a l'autocar. La mitjana s'ha establert en una mitja hora, tot un èxit, segons Archer, si es compara la mateixa operació a altres aeroports francesos o italians que també operen amb esquiadors, ja que en un sol dia acumulen molts avions d'esquí i ''s'hi fa una congestió enorme'' que fa que els passatgers s'hagin d'esperar una hora o una hora i mitja fins que pugen a l'autocar.

La maca d'estrès, rapidesa i comoditat, entre els aspectes més valorats de l'aeroport pels passatgers

Archer ha recordat que amb l'aeroport de Lleida-Alguaire encara tenen un acord per als pròxims dos anys i ha anunciat que en vista a la temporada d'hivern que ve canviaran una mica el programa de vols amb un avió més gran que operarà amb una altra zona d'Anglaterra, East Midlans, enlloc de Birmingham. També n'hi haurà dos que connectaran amb Londres i el de Manchester. A això caldrà sumar-hi el fet que podran adaptar millor el calendari perquè la Setmana Santa del 2018 s'escaurà la primera d'abril, de manera que Archer ha dit que possiblement incrementaran entre un 10 i un 12% la seva capacitat.

Neilson trasllada majoritàriament els seus esquiadors a les pistes d'esquí andorranes i només ho fa amb una petita part del total a Baqueira Beret, a la Val d'Aran. Els britànics valoren l'oferta andorrana pel preu i les possibilitats en restauració, entreteniment i hotels.

Així mateix, la majoria de passatgers també valoren positivament les instal·lacions d'Alguaire per les seves petites dimensions, la manca d'estrès i la possibilitat de realitzar les operacions de facturació i embarcament amb relativa rapidesa i comoditat. 

Comentaris