06.07.2022 |
Territoris.cat

Més de 500 persones participen en una jornada sobre l'ametller a La Granja d'Escarp

Jornada agrícola a La Granja d'Escarp amb 500 participants 1 inteiro
La jornada s’ha desenvolupat al Centre Cívic Lo Ball
Més de 500 persones participen en una jornada sobre l'ametller a La Granja d'Escarp

Més de 500 persones han participat aquest dijous a La Granja d'Escarp en una jornada sobre recol·lecció d'ametller en barda i experiències en fruiter.

La jornada s’ha estructurat en un bloc de ponències que s’han desenvolupat al Centre Cívic Lo Ball, i que han anat a càrrec del Centro de Edafología y Biología Aplicada del Segura (CEBAS), del Centro de Investigación y Tecnología Agro-alimentaria de Aragón (CITA), de Futuralmond i d'Agromillora, entitats organitzadores. En acabar aquestes sessions, s’ha fet una demostració pràctica de recollida d’ametlla a la finca Mas de Felis.

L’alcalde de La Granja d’Escarp, Manel Solé, ha estat l’encarregat, juntament amb el director comercial d’Agromillora Iberia, José Manuel Lacarte, de donar la benvinguda i de presidir la inauguració de la jornada. Les ponències posteriors han anat a càrrec d’Esther Montañés, delegada comercial d’Agromillora Iberia, qui ha impartit la xerrada La almendra en seto; Federico Dicenta, professor-investigador del CSIC-Grup de Millora Genètica de Fruiters-CEBAS-CSIC, amb Nuevas variedades de almendro para zonas frías; José Manuel Alonso, investigador agrari de la Unidad de Hortofruticultura CITA de Aragón, amb Variedades de almendro de floración tardía y extra-tardía del CITA; Shady Saher, enginyer agrònom d’Agromillora Iberia, amb La recolección mecanizada del frutal: una oportunidad para aumentar la rentabilidad de las empresas frutícolas, i Josep Maria Roca, assessor de finques de Futuralmond, amb La experiència de la finca Mas de Felis con el almendro superintensivo.

Més de 500 persones participen en una jornada sobre l'ametller a La Granja d'Escarp
comentaris