04.07.2022 |
Territoris.cat

Donovan, l'estrella del cartell del Festival de Músiques Disperses 2017

Aquest matí s’ha presentat la programació del MUD, que enguany celebra la seva onzena edició

mud2
Enguany MUD podrà gaudir-se a Lleida i Barcelona
Donovan, l'estrella del cartell del Festival de Músiques Disperses 2017

El restaurant Lola ha estat l’escenari de presentació de la programació de l’edició 2017 del MUD, el Festival de Músiques Disperses que es celebrarà del 9 al 18 de març.

L’acte ha estat dirigit per la regidora de cultura de la Paeria de Lleida, Montserrat Parra, i per l’Antoni Gorgues, director i ànima del MUD.

Parra destacava la singularitat del festival, que és a hores d’ara una cita musical imprescindible del calendari de la capital de Ponent. Gorgues, per la seva banda, ha ressaltat que l’objectiu de MUD es apropar al públic lleidatà propostes de música folk conegudes i desconegudes, quelcom ha convertit aquesta cita en un referent estatal.

MUD tindrà lloc del 9 al 18 de març. La seva obertura vindrà de la mà de l’artista multidisciplinar Maika Makovski i el Brossa Quartet. El divendres 10 de març serà el torn dels francesos Ayaw, que fusionen diverses músiques tradicionals d’arreu del globus amb reggae i jazz.

La cura en l’organització de totes les edició de MUD ha fet possible que Donovan inclogui Lleida com una de les tres ciutats de l’Estat espanyol on actuarà durant aquest any

Dissabte es té previst gaudir d’un cicle de concerts íntims, en horari diürn, una de les novetats d’aquesta edició. En aquest cas, actuarà en acústic Pigmy i Constantine, fent una avantsala de la seva actuació del vespre al Cafè del Teatre. Constantin, que treballa l’estil folk àcid amb psicodèlia, rock progressiu i aires barrocs, és un músic d’Estats Units pràcticament desconegut però de grandíssima qualitat. Aquest serà el seu primer concert a l’Estat espanyol, i a partir del mateix iniciarà la seva gira a Europa.

El plat fort del festival es desenvoluparà el diumenge 12 de març de la mà d’un doble cartell configurat pel duo barceloní Cálido Home i Donovan, tota una autoritat musical, autor d’himnes intergeneracionals com ‘Sunshine Superman’ o ‘Universal soldier’.

Enguany MUD, com a succeït en altres edicions, també podrà escoltar-se a Barcelona, amb la voluntat de diversificar el públic potencial de la trobada. La cita tindrà lloc al Barts Club, on actuarà Elektro Hafiz, un grup d’Anatolian Rock, i les sessions dels DJ’s Doug Shipton i Booty Carrell.

 

Donovan, l'estrella del cartell del Festival de Músiques Disperses 2017