La nova campanya de floració 'Torna el color' arriba a nou municipis del Segrià

Aitona, la Granja d'Escarp i Seròs donen aquest cap de setmana el tret de sortida a les primeres visites guiades al gran espectacle dels camps amb floració dels arbres fruiters

Floració al camps del Baix Segrià ©Félix Lorenzo
photo_camera Floració al camps del Baix Segrià. Fotografia: Félix Lorenzo.

Aquest cap de setmana arrenca la campanya de la Floració 2022 amb el lema 'Torna el color', fruit de la unió d'esforços del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià.

Després de 2 anys de restriccions, enguany es podrà tornar a gaudir de les rutes pels camps de fruiters florits sota el guiatge dels pagesos de la zona i de guies dels municipis

Hi ha 9 municipis adherits al projecte. Tots ells oferiran rutes guiada amb experiències diverses vinculades amb la floració.

Amb aquesta nova campanya es vol continuar donant a conèixer el territori de Lleida a través dels pobles fruiters d'Aitona, Alcarràs, Corbins, la Granja d'Escarp, Lleida ciutat, Massalcoreig, Montoliu, Seròs i Soses, 3 municipis més que l'any 2021, i mostrar el procés de floració dels arbres de fruita dolça dels municipis del Segrià, tot posant en valor l'autenticitat del territori, la importància de la pagesia i del treball del camp, per les seves funcions socials i territorials i com a motor econòmic local.

Enguany també s'han ampliat les rutes guiades que passen pels camps fruiters i el patrimoni històric dels municipis del Segrià que participen del projecte, com el nombre de municipis que ofereixen aquest producte de forma estructurada per als visitants.

Dins del projecte d'estructuració del producte s'ha confeccionat un calendari amb les dates i les diferents rutes que ofereixen els 9 municipis adherits al projecte, que permet oferir una visió més territorial i aporta una percepció més de caire comarcal atesa l'ampliació dels municipis que hi participen i el calendari de la floració de cadascun d'ells, que va del 26 de febrer fins al 10 d'abril

El tret de sortida de la campanya serà aquest dissabte, 26 de febrer, als municipis d'Aitona i Serós. Diumenge, dia 27, s'hi afegirà la Granja d'Escarp

El moment àlgid de la campanya arribarà el mes de març. Durant els dos primers caps de setmana, els dies 5 i 6 i el 12 i 13, s'hi afegiran amb noves rutes els municipis d'Alcarràs, Lleida ciutat, Massalcoreig i Soses. I finalment el 19 de març començarà la campanya el municipi de Montoliu de Lleida, que es podrà visitar fins al 10 d'abril. Corbins oferirà visites només el diumenge, dia 20 de març.

Per la seva banda, l'Ajuntament d'Aitona oferirà visites guiades tots els dies del 26 de febrer al 20 de març.

Com cada any per aquestes dates torna el color als camps de Lleida, el de les branques i flors dels arbres fruiters

La floració dels arbres fruiters converteix bona part de les Terres de Lleida en una catifa multicolor abans que arribi la primavera. Es tracta d'un producte turístic experiencial, fortament arrelat a la identitat paisatgística del territori del Segrià, basat en un model de turisme responsable i sostenible, que coincideix amb el període de floració dels arbres fruiters i amb la transformació cromàtica.

Aquesta proposta turística, nascuda l'any 2011 per iniciativa de l'Ajuntament d'Aitona per posar en valor el paisatge i l'activitat agrícola del territori i ampliada posteriorment a d'altres municipis lleidatans, tindrà enguany una major projecció i més demanda de visites gràcies al triomf a la Berlinale de la pel·lícula 'Alcarràs', de la cineasta catalana Carla Simón, que fa un retrat de la professió, els paratges i la família en un film íntim dedicat a la vida del camp.

Comentaris