08.12.2021 |
Territoris.cat

La Paeria de Lleida constitueix el Consell per als Drets de les Persones LGTBIQ+

Es tracta d'una comissió permanent i ja ha presentat l’esborrany del primer Pla Municipal de polítiques LGTBIQ+
lgt2 (1)
La Paeria de Lleida constitueix el Consell per als Drets de les Persones LGTBIQ+

El Consell Municipal per als Drets de les Persones LGTBIQ+ de la Paeria de Lleida, per al període 2019-2023 es va constituir el passat dimecres 15 de juliol. Ho feu en una reunió en què també es va procedir a la constitució de la comissió permanent.

En aquesta trobada virtual va tenir lloc la presentació de l’esborrany del primer Pla Municipal de polítiques LGTBIQ+ basat en la transversalitat i en la perspectiva interseccional. El document consta de 9 línies estratègiques basades en les necessitats del col·lectiu. En les properes setmanes es podran fer aportacions i esmenes fins a redactar el document final en què treballarà la comissió permanent.

El paer en cap va presidir la reunió, amb la participació de diversos regidors i regidores, de representants d’entitats de la ciutat, d’experts i de tècniques de l’Ajuntament

Pueyo va posar en valor el treball que s’ha fet fins ara, per part de persones i organitzacions, però va recordar que queda molt camí per recórrer, ja que continuen existint estereotips i conductes discriminatòries. Per això, cal seguir treballant per una major sensibilització i per afavorir el respecte a la diversitat i la convivència, per assolir una plena normalització.

L’alcalde va explicar que hi ha un compromís social per assumir la defensa de la diversitat i que s’ha d’intervenir no com a obligació legal, sinó com a compromís real.

Pueyo va apuntar algunes dades de les atencions que ha fet el Servei d’Atenció Integral. En el que portem d’any, s’han atès 18 casos i s’ha fet el seguiment de 19 persones ateses l’any passat. S’han registrat 2 denúncies per discriminació i 23 incidències al SAI Central. 

Altres accions que s’han fet i impulsat des de l’Ajuntament en el darrer any han estat formatives, subvencions a projectes i entitats de la ciutat, la participació en la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, en jornades. Al mes de febrer es va presentar la campanya 'Amb Orgull' per visibilitzar el col·lectiu en l’àmbit de l’esport i, fa unes setmanes, en motiu del 28J, s’ha participat en una campanya impulsada per la Xarxa SAI, amb la pintada de mobiliari urbà i de passos de vianants.

L’objectiu de la Comisió és crear espais de llibertat, diversitat i respecte, dels drets LGBTIQ+ i dels Drets Humans en general

La Paeria de Lleida constitueix el Consell per als Drets de les Persones LGTBIQ+
comentaris