15.06.2021 |
Territoris.cat

La Paeria rep una ajuda de 74.000 euros per la Xarxa Solidària Lleida

La Xarxa va estar operativa fins a principis de juny, amb 675 voluntaris

aliments2
La Paeria rep una ajuda de 74.000 euros per la Xarxa Solidària Lleida

La Paeria de Lleida ha rebut una subvenció de 74.000 euros de la Generalitat per la gestió de la Xarxa Solidària Lleida.

L'ha rebut a través d’una línia extraordinària de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària per a la gestió de programes de voluntariat i mobilització ciutadana en el marc de la crisis de la COVID-19.

L’ajuda ha estat per la gestió de la xarxa i com a suport a altres accions desenvolupades per altres departaments

La Xarxa Solidaritat Lleida, que va funcionar fins el 7 de juny, va comptar amb 675 voluntaris. Va néixer a mitjans de març, un cop decretat l’estat d’alarma arran de la crisi sanitària per la pandèmia del coronavirus.

La iniciativa es va impulsar per vehicular el suport de persones solidàries de la ciutat vers a altres persones que es troben en situació de vulnerabilitat a causa de la situació extraordinària per la COVID-19.

Principalment, les accions que va realitzar la Xarxa van ser anar a fer la compra a la botiga o supermercat de proximitat, comprar medicaments a la farmàcia, baixar les escombraries o suport psicològic. Es va activar una pàgina web per canalitzar les ofertes del voluntariat i les demandes de la ciutadania, així com telèfons mòbils per tramitar aquesta ajuda.

Està previst que la Paeria organitzi un acte de reconeixement públic a totes les persones que han integrat la xarxa, tan bon punt ho permetin les condicions sanitàries.

La Paeria rep una ajuda de 74.000 euros per la Xarxa Solidària Lleida
comentaris