El Parlament aprova un informe de viabilitat per a l'aeroport de Lleida-Alguaire

La proposta de la CUP incorpora diverses esmenes del grup parlamentari de Junts pel Sí

aeroport
photo_camera Exterior de la terminal de l'aeroport de Lleida-Alguaire amb la presència de boira

El Parlament va aprovar per unanimitat ahir una proposta de resolució presentada per la CUP-Crida Constituent sobre una auditoria i un pla de viabilitat de l'aeroport de Lleida-Alguaire que incorpora diverses esmenes del grup parlamentari de Junts pel Sí.

Aquesta proposta de resolució, presentada a la comissió de territori, s'ha impulsat arran de les suposades irregularitats en relació a les contractacions i pagaments sense justificació a empreses que hi presten serveis difosos darrerament. Així mateix pel fet que aquest hivern, s'han hagut de desviar un mínim de 9 vols procedents del Regne Unit que no han pogut aterrar a Alguaire per la presència de boira densa, un fet meteorològic habitual a Ponent.

La resolució aprovada demana, d'una banda, elaborar en el termini de 6 mesos una auditoria pública de l'aeroport de Lleida-Alguaire i, de l'altra, que s'inclogui en el Pla d'Aeroports 2017-2030, que està redactant el Govern, un apartat específic sobre la viabilitat futura de l'aeroport de Lleida-Alguaire.