30.11.2021 |

Descobrim els Camins d'or líquid del Segrià Sec

Gaudeix-ne fins el 15 de desembre, i guanya un lot de productes de les cooperatives i dels molins participants
camins
Camins d'or líquid del Segrià Sec arriba a l'11a edició
Descobrim els Camins d'or líquid del Segrià Sec

El potencial nutricional, gastronòmic, econòmic i social associat a la producció d’oli d’oliva verge extra és un dels trets característics i essencials del dit Segrià Sec.

Tant és així que per 11a vegada, el Consell Comarcal del Segrià organitza Camins d’or líquid, un seguit d’activitats que tenen per objectiu difondre i gaudir conjuntament de la cultura de l’oli.

Imatge cartell Camins or líquid Segrià sec 2019

El programa
Aspa va ser el primer municipi a acollir aquesta iniciativa el passat 10 de novembre, on tingué lloc un tast guiat d’oli d’oliva verge extra.

Seguidament –durant els dies 16 i 17 de novembre– va ser el torn de Maials, que visqué amb intensitat la Fira Batega Oli Verd, una cita imprescindible per als amants d’aquest aliment d’origen mil·lenari.

IMG_2864

La vila d’Alfés serà l’amfitriona de la propera cita amb Camins d’or líquid del Segrià Sec. Així serà el diumenge 24 de novembre, a partir de les 9.30 h, quan tindrà lloc una visita guiada als monuments més emblemàtics del seu nucli històric. El punt de trobada escollit serà la Cooperativa de Sant Salvador, on abans es realitzarà un esmorzar popular.

Alcanó encetarà les activitats del mes de desembre. Ho farà el dia 1, a les 9.30 h, amb un esmorzar típic a la Cooperativa i una visita guiada al Molí, on es podrà veure en viu el procés d’extracció de l’oli. Seguidament, tindrà lloc una visita guiada amenitzada amb la música dels Grallers i Tabalers d’Alcanó.

2017-01-11 12.03.39 1425330173431880305_segriasec2016

Els participants d’almenys 4 de les 6 jornades dels Camins d’Or Líquid al Segrià Sec entraran en el sorteig d’un lot de productes de les cooperatives i dels molins participants


Torrebesses prendrà el relleu del programa el diumenge 8 de desembre. Les activitats començaran a les 9.30 h a la Cooperativa del Camp amb un concurs d’Allioli i, seguidament, tindrà lloc un esmorzar popular. En el seu marc, es tastaran els alliolis realitzats al concurs i es donarà sortida a la Festa dels Tres Tombs. A les 11.30 h començarà un recorregut guiat per la vila, que inclou el Molí Bep de Canut.

foto Seròs

Serós serà l’epicentre d’aquesta iniciativa el dissabte 14 de desembre, a partir de les 10 h. El punt de trobada serà el Molí d’Aresté Teixidó, on es preveu fer una visita i una degustació de l’oli nou.

El punt final a aquesta 11a edició de Camins d’or líquid del Segrià Sec tindrà lloc al cor de Llardecans, el diumenge 15 de desembre. A les 9.30 h, els visitants estan convocats davant de la Cooperativa del Camp Verge del Loreto. Hi tindrà lloc un esmorzar popular amb música en directe. A les 10 h, el sorteig d’un lot de productes de les cooperatives i molins, i seguidament  diversos actes en benefici de La Marató de TV3.

Descobrim els Camins d'or líquid del Segrià Sec
comentaris