Plusfresc atorga una beca per promocionar l'activitat física entre els més petits

El projecte guanyador és una proposta de la UdL que té com a objectiu fomentar el desplaçament actiu a les escoles de Lleida

La proposta de la UdL, guanyadora del premi de Plusfresc
photo_camera La proposta de la UdL, guanyadora del premi de Plusfresc

Demostrar que l’estil de vida actiu des de la infància millora l’adquisició d’hàbits saludables i contribueix a mantenir els patrons d’activitat física durant tota la vida, és l’objectiu del projecte Desplaçament actiu a les escoles de Lleida: Programa PLUS, una de les iniciatives guanyadores de la beca Educa Activa de la Fundació Jaume Casademont, entregada per la cadena de supermercats lleidatana Plusfresc el passat dotze de juny en un acte celebrat a l’Auditori de Girona.

En l’actualitat, un 40% de la població adolescent espanyola utilitza el transport per anar a l’escola

El projecte premiat, una proposta de la Universitat de Lleida duta a terme pel grup d’investigadors Moviment Humà sota el lideratge del doctor Joaquín Reverter Masià, té com a finalitat impulsar una intervenció a les escoles lleidatanes per promocionar el desplaçament actiu entre els nens i nenes des dels 6 fins als 14 anys. “Actualment, al voltant d’un 40% dels adolescents espanyols utilitza el transport per anar fins al seu centre escolar. Davant d’aquestes dades, l’objectiu que ens hem proposat és incrementar els desplaçaments actius entre els escolars de la província de Lleida”, afirma el doctor Reverter.

Per aconseguir-ho, la iniciativa presentada divideix el pla d’intervenció en dues fases. La primera inclou la recaptació d’informació sobre el tipus de desplaçament per anar al col·legi, l’activitat laboral i la forma de desplaçament de la família i la distància i el temps del trajecte per anar al centre educatiu. Durant la segona, per la seva banda, l’alumnat completarà un qüestionari, en el qual se’ls preguntarà, entre altres temàtiques, pel seu mitjà de desplaçament.

El sedentarisme és un dels factors més determinants de l’obesitat infantil

Un cop realitzades les diferents activitats que formen part del programa d’intervenció, entre les quals destaquen la realització de dibuixos, redaccions i murals relacionats amb el conte de La Caputxeta camina sola i la participació en jocs populars relacionats amb el desplaçament actiu, els infants hauran de contestar de nou el qüestionari per tal de comprovar si s’ha produït algun canvi.

El sedentarisme és un dels factors més determinants de l’obesitat infantil. Que els nens i nenes adquireixin hàbits saludables ja de petits és molt important, ja que el fet que entenguin els seus beneficis els ajudarà a mantenir-los durant la resta de la seva vida”, afirma Rafel Oncins, responsable de RSC a Plusfresc. I afegeix: “Atorgar la beca Educa Activa és una oportunitat de demostrar, un cop més, que el foment de l’activitat física com a hàbit saludable constitueix també un dels nostres principals compromisos”. 

Comentaris