26.07.2021 |

El Premi Històries Vives del Segrià torna a conjugar literatura i territori

El certamen de relats curts arriba a la vuitena edició amb la voluntat de plasmar la història local a través de la narració curta

6
El concurs premiarà els millors relats breus escrits sobre el Segrià
El Premi Històries Vives del Segrià torna a conjugar literatura i territori

L’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià ha convocat el 8è Premi literari Històries Vives del Segrià amb l’objectiu de fomentar la llengua catalana i promocionar la comarca a través de la narrativa, així com descobrir escriptors i escriptores emergents. El concurs ja s’ha consolidat i compta amb molt bona acceptació per part dels amants de l’escriptura i els relats curts vinculats al Segrià.

Els originals es podran presentar fins el 21 d’abril del 2021, en format paper o digital i  han de referir-se a la comarca o bé els seus municipis, a més fonamentar-se en fets i esdeveniments versemblants. En aquest sentit, es pot acompanyar el relat amb la presentació de qualsevol referència de suport a l’esdeveniment narrat com retalls de diari o fotografies.

El jurat està format per persones relacionades amb el món de la llengua i la literatura catalanes i per representants del Consell Comarcal del Segrià.

cc_segria_premi_relats_curts_2021_cartellL’obra guanyadora s’endurà un premi de 650 euros i també hi ha previst un accèssit de 250 euros. Les dues obres premiades, conjuntament amb les històries finalistes seleccionades pel jurat, formaran part de la publicació que el Consell Comarcal del Segrià edita cada dos anys i que ja compta amb una col·lecció de cinc llibres.

Poden participar-hi totes les persones a partir de 16 anys que presentin una obra inèdita, d’un sol autor o autora,  amb un extensió màxima de deu pàgines amb el format i la tipografia que es detallen a les bases del premi, publicades a www.segria.cat.

El Premi Històries Vives del Segrià torna a conjugar literatura i territori
comentaris