Alcarràs obre per primer cop les portes del nou cementiri

El nou cementiri d'Alcarràs entrarà en funcionament en breu després que al cementiri actual només hi quedin dos nínxols lliures
El nou cementiri d'Alcarràs amb els mòduls de nínxols
photo_camera El nou cementiri d'Alcarràs amb els mòduls de nínxols

L'Ajuntament d'Alcarràs ha presentat en societat les obres del nou cementiri aquest divendres, aprofitnt la festa de Tot Sans, un projecte que es va engegar al mes de setembre, com a consequència de la manca de nínxols el el cementiri actual. L'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra ha explicat que l'objectiu era que la gent comenci a visitar-lo i a familiaritzar-se.

Ezquerra ha explicat que han decidit fer una jornada de portes obertes al nou cementiri ja que l'haurem d'obrir de manera imminent i considera que és una oportunitat perquè la gent comenci a visitar-lo i familiaritzar-se amb l'espai.

Els treballs de construcció del nou cementiri municipal vam començar l'any passat davant la impossibilitat d'ampliar el cementiri actual, que al llarg dels anys ha acabat quedant dins del nucli de la població 

El nou cementiri d'Alcarràs amb els mòduls de nínxolsAquest nou espai està ubicat al costat del Polígon Tossalet Roig, a una distància a més d'un quilòmetre del municipi. Precisament la ubicació ha estat un dels aspectes més discutits entre les desenes de veïns i veïnes que aquest divendres s'hi han apropat.

L'alcalde d'Alcarràs ha afegit que als visitants els ha sorprès el sistema de construcció del nou espai. Són mòduls separats de dotze nínxols i alguns de vint-i-quatre i també hi ha grans zones enjardinades que seran una espècie de parc. En total en aquesta primera fase, de les sis que contempla el projecte, s'hi ha construït 240 nínxols, així com també una sala ecumènica exterior per celebrar enterraments laics.

Aquesta primera fase del cementiri ocupa una superfície d'una hectàrea i les properes ampliacions es faran a la zona alta de l'espai on hi ha 5 o 6 hectàrees més, i es preveu que el nou cementiri pugui acabar tenint 1.968 nínxols i 294 urnes

El nou cementiri d'Alcarràs amb els mòduls de nínxolsEzquerra també ha explicat que en futur proper s'hi haurà d'habilitar una zona de columbaris perquè al cementiri actual està aprop d'acabar-se l'espai. A més, el projecte contempla un crematori i una sala ecumènica interior tot i que Ezquerra ha indicat que de moment, és inviable pel municipi.

Comentaris