L'IEI acull la mostra 'Màgia Brossa', un projecte col·lectiu amb alumnes de l'artístic

Els alumnes en la inauguració de l'exposició 'Màgia Brossa' - Institut d'Estudis Ilerdencs
photo_camera Els alumnes en la inauguració de l'exposició 'Màgia Brossa' - Institut d'Estudis Ilerdencs

La Màgia Brossa, un projecte creatiu pioner signat per alumnes de quatre centres educatius, arriba als espais de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida. La mostra es podrà visitar fins al 29 de març.

Màgia Brossa neix d'un projecte col·lectiu de creació entre els joves dels centres educatius que fan batxillerat o cicles formatius artístics i la Secció de Llengua i Literatura de L'IEI, que va escollir l'obra brossiana com a punt de partida del projecte i que ha culminat en l'exposició Màgia Brossa. La mostra sorprèn per la maduresa humana, formal i tècnica de les obres que ha fet l'alumnat arran de la particularitat de la figura de Brossa, un poeta plenament actual i dotat d’una gran capacitat comunicativa que el permet arribar a tots els públics. 

Els alumnes en la inauguració de l'exposició 'Màgia Brossa'-2

Els diversos batxillerats artístics de centres formatius de la demarcació que han participat en la mostra són l’Escola Ondara, l’Escola Leandre Cristòfol, l’Institut Màrius Torres i el Col·legi Episcopal. En el cas de l’IEI, la mostra ocuparà la Sala Montsuar i el Pati.

Organitzada per la Secció de Lletres de l’IEI, l’exposició és una experiència creativa pionera que ret homenatge a l’artista i escriptor Joan Brossa

En l'acte inaugural del passat divendres, la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, va donar la benvinguda als quatre centres participants en la mostra, que van ser representats per alumnes, professors i pels seus respectius directors: Maria Antonia Mateus (Col·legi Episcopal), Mireia Vilalta (EADS Ondara), Marta Pallarés (EAM Leandre Cristòfol) i Cèlia Calvo (INS Màrius Torres). També hi va assistir el director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy. La inauguració va incloure la representació d'espectacles i una visita guiada organitzada per l’EADS Ondara, així com una lectura de presentació per part d’alumnes dels diferents centres.

Els alumnes en la inauguració de l'exposició 'Màgia Brossa'-1

comentaris