Dos projectes de l'Escola del Treball de Lleida entre els 10 millors de Catalunya

Els treballs dels estudiants lleidatans han estat seleccionats entre els quaranta-nou aspirants de la cinquena edició de la Mostra projectes emprenedors de Formació Professional a Catalunya

Lliurament del Premi a l'estudiant de l'INS Escola del Treball Maria Araujo 1
photo_camera Lliurament del Premi a l'estudiant de l'INS Escola del Treball Maria Araujo 1

L'Institut Escola del Treball de Lleida ha situat dos projectes entre els deu millors de Catalunya en la cinquena Mostra d'emprenedors de Formació Professional. Els lleidatans van superar la fase prèvia de selecció a la qual es van presentar un total de quaranta-nou projectes.

Lliurament del Premi a l'estudiant de l'INS Escola del Treball a David PijoanEl centre educatiu lleidatà aconseguia el primer premi en la modalitat de Projecte més viable i segon premi al Projecte amb la millor idea, en grau superior, per l'idea Enerblind-12, que consistia en un sistema d'automatització renovable per a persianes. L'autor del treball és l'estudiant de l'especialitat CFGS Energies renovables David Pijoan, sota la supervisió dels professors David Castarlenas i Olga Castilla.

Per la seva banda la proposta anomenada Speak in club, S.L., aconseguia el primer premi a la Millor planificació de projecte i tercer premi al Projecte amb la millor idea en grau superior, L'estudiant van planificar un local d'oci pro ambiental en el qual es combina l'aprenentatge de la llengua anglesa amb la gastronomia. L'autora d'aquest projecte també van rebre com a premi la participació en un curs de formació en el centre International Mentoring School. La idea del centre, va ser de Maria Araujo, estudiant de l'especialitat CFGS Educació i control ambiental, coordinat pels professors Montse Bañeres i Olga Castilla.

Durant la Mostra s'han exposat els millors projectes emprenedors del passat curs 2015-2016, realitzats per alumnes de formació professional de grau mitjà i de grau superior. S'han valorat els projectes que reflecteixen la creació d'un producte o un servei i la seva comercialització. Tots els projectes participants han resultat guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d'arreu del territori.

Els projectes de l'Institut Escola del Treball han estat guardonats en les convocatòries d'Emprenedoria de la Seu d'Urgell i Premis E2 Escola d'Emprenedors de l'edició del 2015.

La resta de centres guardonats en l'edició de la Mostra van ser: Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, Institut Montsià (Amposta), Institut Pedraforca (L'Hospitalet de Llobregat), Institut Provençana (L'Hospitalet de Llobregat), Escola Joviat (Manresa), Escola Agrària de Manresa, Institut Guillem Catà (Manresa), Institut La Garrotxa (Olot), Institut Jaume Huguet (Valls).

Comentaris