Prop de 500 ocells registrats en el primer cens de l'any d'aus a Lleida en el marc del programa d'Ecoactivitats

La iniciativa forma part del programa d'Ecoactivitats 2023 impulsat per l'Ajuntament de Lleida i ha elaborat el primer cens de l'any que registra 498 individus de diverses espècies d'ocells
Ànec de Collverd ©Couleur
photo_camera Ànec de Collverd ©Couleur

L'Ajuntament de Lleida ha elaborat el primer cens d'ocells de l'any que ha registrat un total de 498 aus de diferents espècies. Aquest registre és una iniciativa que forma part del programa d'Ecoactivitats 2023 impulsat per l'Ajuntament de Lleida que pretén posar en relleu el valor ecològic i biodivers de les zones humides de Lleida com a espais d'hivernada per als ocells i també com a corredors biològics. 

Les espècies més observades en el cas de Lleida, han estat l'ànec collverd, el corb marí, el bernat pescaire, la cigonya blanca, la gallineta d'aigua i el xarxet, entre altres

El primer cens d'ocells de l'any registra prop de 500 identificacions a Lleida ©AjLleida
El primer cens d'ocells de l'any registra prop de 500 identificacions a Lleida ©AjLleida

El cens s'ha fet amb l'ajuda d'un ornitòleg expert i 40 participants que es van apuntar a la jornada que es va celebrar entre el Parc de la Mitjana, els Aiguamolls de Rufea i la Passarel·la del Tòfol. Tanmateix, l'activitat es va realitzar de forma simultània a les zones humides de tota Europa per tenir una estimació de l'evolució de les poblacions d'ocells aquàtics. 

Gràcies a aquesta iniciativa verda, es poden descobrir canvis en els hàbits migratoris al llarg dels temps i estudiar-ne les causes, a més d'obtenir informació sobre la conservació i l'evolució de les poblacions d'ocells hivernants. 

Comentaris