18.06.2021 |

El Centre d’Interpretació de Raimat Natura, és l'espai visitable més gran de Catalunya dins una finca agrícola

El Centre d’Interpretació de Raimat Natura pretén esdevenir un nou atractiu de turisme familiar i de natura a Catalunya, i permetrà descobrir-hi les nombroses espècies de flora i fauna que hi habiten i, a més, disposarà de rutes per recórrer a peu o en bicicleta 

 

 

Imatge del nou espai Raimat Natura @Territoriscat
Imatge del nou espai Raimat Natura @Territoriscat
El Centre d’Interpretació de Raimat Natura, és l'espai visitable més gran de Catalunya dins una finca agrícola

El celler Raimat va presentar al públic aquest dissabte un dels seus projectes més ambiciosos dels darrers anys, la consolidació del Centre d’Interpretació de Raimat Natura, una superfície natural que abasta al voltant de 700 hectàrees, i el converteix en l'espai visitable més gran de Catalunya dins una finca agrícola. Amb aquesta actuació el celler lleidatà obre la finca al públic perquè pugui gaudir de la riquesa de l'espai natural i agrícola.

El president de la Diputació Joan Talarn, en l'acte inaugural @RaimatAquest dissabte va tenir lloc l'acte inaugural de l'espai natural i els serveis que l'envolten, al que hi van assistir, el president de la Diputació, Joan Talarn, l'alcalde de Lleida i l'alcaldessa de Raimat, Miquel Pueyo i Ainhoa Casabón, entre altres representants d'administracions, així com el director de Raimat, Sergio Fuster.

Segons va explicar Joan Talarn, l’aposta que fa Raimat per valorar la finca vinícola més gran d’Europa més enllà de la seva producció és una aposta innegable “pels valors de Lleida i del sector primari que som”, i ve a afegir-se a la qualitat dels vins d’aquestes terres gràcies al fet que el procés de producció es fa “de manera respectuosa amb el medi ambient i sostenible”. Perquè, actualment “sostenibilitat ha d’estar lligada a progrés econòmic”.

El valor afegit del territori que s’ha aportat amb aquest producte de qualitat que inclou també el de la sostenibilitat. Tres eixos, que ha dit el president, “lliguen perfectament amb el projecte de transformació econòmica del territori que es vol tirar endavant des de la Diputació de Lleida

El director del celler de Raimat, Joan Esteve, assenyalant les rutes @TerritoriscatEl director del celler Raimat, Joan Esteve, va explicar que amb Raimat Natura és un espai multidisciplinari on es podran fer diferents actes, així com diversos itineraris en els quals es poden practicar senderisme, bicicleta, bicicleta elèctrica i una infinitat d’activitats per a tots els públics, on el vi i l’experiència etnogastronòmica seran un aspecte molt important.

Per la seva banda, Ainhoa Casabón, alcaldessa de Raimat, va destacar que “el turisme és l’activitat cultural més important amb la que pot comptar una població” i ha fet valdre que el celler de Raimat hagi sabut compaginar la seva activitat principal, com és la vinícola, amb un altre motor de l’economia com és el turisme.

Raimat, que era conegut pel vi, ara es convertirà en un promotor turístic

Un important atractiu per al turisme familiar a Ponent 

Raimat Natura Parc vol convertir-se un nou atractiu turístic per a la zona, especialment enfocat al turisme familiar a l'exterior, als amants de la natura i als aficionats a l'ornitologia. El visitant es trobarà un centre d'interpretació, on se l'informarà de les zones visitables d'interès. Aquest serà un espai multidisciplinari que també podrà acollir exposicions o formació per a escoles, així com activitats enoturístiques com ara tasts de vins del celler de la DO Costers del Segre.

Les visites es podran dur a terme a peu o en bicicleta triant alguns dels recorreguts disponibles. Per això, també s'està habilitant al peu del pantà de la Clamor Baixa un punt d'activitats on es podran llogar bicicletes elèctriques o convencionals i, fins i tot, s'organitzarà alguna visita en globus, entre altres propostes per gaudir de l'entorn. En aquest sentit, també s'ha pensat perquè pugui funcionar com a embarcador. 

El Centre d’Interpretació de Raimat Natura, és l'espai visitable més gran de Catalunya dins una finca agrícola
comentaris