El retaule de l’església d'Aitona torna a lluir després de ser restaurat

Retaule Aitona Restaurat interior
photo_camera El retaule del Sagrat Cor de l'església de Sant Antolí d'Aitona restaurat

L’església de Sant Antolí Màrtir va acollir dissabte 17 de maig l’acte d’inauguració i benedicció de la restauració del retaule de l’altar del Sagrat Cor, amb la presència de prop de 150 persones. Aquest retaule, que presentava greus deficiències de conservació, ha estat restaurat recentment gràcies a un ajut econòmic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Església Aitona Retaule

L’acte va estar presidit pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol. En el seu parlament, l’alcaldessa va destacar el fet que amb aquesta restauració el retaule podrà tornar a oferir la seva millor imatge i podrà continuar presidint en les millors condicions la nostra parròquia de Sant Antolí.

L'altar, ara restaurat, va ser bastit els anys 40 de la mà de la direcció General de Regions Devastades, que va fer-se càrrec de la rehabilitació d'aquest temple que havia estat totalment incendiat i devastat en els inicis de la Guerra Civil

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018Rosa Pujol també va agrair a la Diputació de Lleida i a l’Institut d’Estudis Ilerdencs la seva col·laboració i suport amb els ajuntaments: La col·laboració i el treball conjunt entre institucions és imprescindible per tirar endavant projectes com aquest. Sense ells no seria possible, va assenyalar.

Els treballs de restauració

Els treballs practicats en la restauració d’aquest retaule inclouen la neteja i recuperació de volums i fractures; l’aplicació de bases cromàtiques a les diferents superfícies com a base per a la posterior aplicació dels diferents acabats; la preparació de bases per a l’aplicació de pa d’or en llistons, motllures, capitells i rosetons; els acabats dels diferents plafons i volums que integren l’altar, tenint en compte l’aprofitament volumètric del retaule per tal d’obtenir un impacte visual i estètic més gran; i l’acabat final d’ombres i envernissats. 

Comentaris