19.01.2022 |
Territoris.cat

El Saló F&P de Lleida vol ser una eina per a retenir talent amb la Formació Professional

Saló F&T de Fira de Lleida © Jordi Gómez
Saló F&T de Fira de Lleida © Jordi Gómez
El Saló F&P de Lleida vol ser una eina per a retenir talent amb la Formació Professional

Fira de Lleida ha inaugurat aquest dijous el Saló F&T un certament que vol ser una oportunitat per als joves i una forma de retenir talent al territori gràcies a la Formació Professional (FP), segons ha explicat l'alcalde i president del Patronat Fira de Lleida Fèlix Larrosa. El certamen vol ser un aparador de l'oferta educativa amb més acceptació i conèixer les necessitats del mercat laboral real a fi i efecte que els agents del sector educatiu puguin adaptar la formació a les necessitats actuals de les empreses.

Saló F&T 2019 (3) © Jordi GómezPer la seva banda el director territorial d'Educació, Carles Vega, ha afirmat que el saló es vehicula a partir de tres idees. En primer lloc, és una aposta de totes les Administracions del territori per la FP, considerant que és una sortida formativa que ha de donar resposta a les expectatives laborals de molts nois i noies que volen conformar el seu projecte de vida. Vega ha destacat que al Saló hi són presents 25 famílies de formació i un total de 140 cicles formatius. Entre aquestes propostes, el responsable d'Educació ha destacat els que formen part de la Formació Dual, amb la que s'aconsegueix una major implicació de les empreses, i la incorporació dels alumnes en el món laboral fins i tot abans d'acabar la seva formació.

Saló F&T 2019 (2) © Jordi GómezEl Saló que es du a terme al Pavelló 4 de Fira de Lleida romandrà obert aquest divendres, de 9,30 a 18 hores. Hi participen 21 empreses i entitats que presenten 23 famílies de formació activitats físiques i esportives; administració i gestió; agrària; arts gràfiques; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; energia i aigua; ensenyament d'esports; fabricació mecànica; fusta i moble; hoteleria i turisme; imatge i so; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica i comunicacions; instal·lació i manteniment; química; sanitat; seguretat i medi ambient; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; transport i manteniment de vehicles, i indústries extractives.

Saló F&T (Mostra Fes 19) 2El certamen ha acollit aquest dijous  la Mostra de Projectes d’Emprenedoria Escolar Fes! 19, que organitza el Grup de Treball Fes! 19, del Departament d’Educació. Durant tot el dia, estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Batxillerat de sis centres educatius de les comarques de Lleida exposen els seus projectes emprenedors de negoci que han dissenyat i treballat en equip durant tot el curs, amb l’objectiu que alguns siguin realitat en un futur pròxim.

El Saló F&P de Lleida vol ser una eina per a retenir talent amb la Formació Professional
comentaris