La VII Jornada d’Infermeria i Fisioteràpia de la UdL centra l’atenció en l’apoderament de les infermeres

Els diferents premiats i becats en la VII Jornada d’Infermeria i Fisioteràpia
photo_camera Els diferents premiats i becats en la VII Jornada d’Infermeria i Fisioteràpia

La VII Jornada d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida s’ha celebrat a l’Aula Magna del Campus de la Salut i ha centrat la seva programació en l’apoderament de les infermeres com a peça clau en la millora de la salut de la població. Sota el títol Millorar en salut: a les teves mans, la diada, organitzada per la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, també ha lliurat el XXVI Premi Josep M. Camps i Balagué d’investigació d’Infermeria i la Beca 2018 al millor projecte d’investigació infermera.

El XXVI Premi Josep M. Camps i Balagué d’Investigació d’Infermeria de Lleida se l’han endut Álvaro Vielela i Gemma Amat amb el treball Anàlisi entre dos mètodes de mesura indirectes d’adherència farmacològica en pacients amb cardiopatia isquèmica i correlació amb els seus indicadors de control. Pel que fa a la beca 2018 per realitzar un projecte d’investigació, el projecte escollit ha estat Escuela de padres. Un paso más en la humanización de los cuidados en UCIN, amb Ana Lavedán com a investigadora principal.

La jornada ha comptat amb diferents conferències i tallers sobre infermeria i fisioteràpia entre els quals destaca la presentació de l’estudi  Salut, estils de vida i condicions de treball de les infermeres i infermers de Catalunya de Lucía Baranda, responsable d’investigació de la Fundació Galatea. El treball mostra els riscos als quals està exposat el col·lectiu sanitari més nombrós i del qual Baranda ha destacat que Una de cada tres infermeres catalanes està en risc de desenvolupar problemes de salut mental.

Comentaris