25.05.2020 |
Territoris.cat

Segrià Corals homenatja el compositor lleidatà Enric Granados a Aitona

Imatge de les interpretacions en la sisena edició del cicle Segrià Corals
Imatge de les interpretacions en la sisena edició del cicle Segrià Corals
Segrià Corals homenatja el compositor lleidatà Enric Granados a Aitona

Desenes de persones, entre aitonencs i aitonenques, veïns i veïnes arribats de tota la comarca i músics, han omplert avui diumenge 24 de setembre l’església parroquial de Sant Antolí per viure en directe el sisè concert del cicle Segrià Corals 2017, impulsat pel Consell Comarcal del Segrià amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Aitona.  

Enguany aquesta singular gira de concerts, que recorre el Segrià i que ja ha esdevingut un dels esdeveniments culturals amb més trajectòria i ressò de la comarca, compleix la seva tretzena edició; i aquest 2017 ho fa homenatjant la figura del cèlebre compositor i pianista lleidatà Enric Granados, creador de l’escola catalana moderna de piano i del que aquest 2017 se’n celebra el 150è aniversari del seu naixement. 

Com no podia ser d’una altra manera, Aitona ha tornat a estar entre els municipi participants d’aquest certamen que porta la qualitat i el treball de les corals arreu del Segrià. Així, l’església parroquial de Sant Antolí ha acollit avui les actuacions del Cor Etosca, el Petit Cor Cantàtor de Torrefarrera i la Coral el Roser de Massalcoreig en un nou èxit de participació i en una nova exhibició de talent musical.  

Aitona ha agafat el relleu de les poblacions d’Aspa, Massalcoreig, Alcoletge, Torres de Segre i Torrefarrera, seus dels primers cinc concerts d’aquest 2017. Mentrestant, la propera actuació és prevista per diumenge 1 d’octubre a Vilanova de la Barca. El cicle, finalment, clourà el proper 19 de novembre al municipi de Soses.  

L’Ajuntament d’Aitona posa en valor el fet de poder reunir al poble, un any més, tanta qualitat musical i tantes persones vinculades i aficionades al món de la cultura, en aquest cas, del cant coral. En aquest sentit, el consistori agraeix la presència de totes les persones que han volgut participar d’aquesta magnífica jornada i dóna les gràcies al Consell Comarcal del Segrià per tot el suport rebut en l’organització i preparació de la mateixa. 

Segrià Corals homenatja el compositor lleidatà Enric Granados a Aitona
comentaris