23.05.2022 |

'Al Segrià, iguals', projecte per la igualtat de gènere i contra les violències masclistes

En l’àmbit de l’oci, el projecte inclou la campanya El Segrià, lliure d’agressions sexistes, en què una de les principals accions serà la instal·lació en esdeveniments culturals o d’oci, en col·laboració amb els municipis, de dues carpes itinerants que seran punts d’atenció i sensibilització (“Punts lila”)
Presentació del pojecte Al Segrià, iguals, Diputació i Consell Comarcal @Territoriscat
Presentació del pojecte Al Segrià, iguals, Diputació i Consell Comarcal @Territoriscat
'Al Segrià, iguals', projecte per la igualtat de gènere i contra les violències masclistes

L’Àrea d’Igualtat de la Diputació ha col·laborat amb el Consell Comarcal del Segrià en la campanya Al Segrià, iguals, un projecte transversal de promoció de la igualtat de gènere i contra les violències masclistes que contempla diferents accions a la comarca en els àmbits institucional, educatiu, d’oci, esportiu i comunitari.

En l’àmbit de l’oci, el projecte inclou la campanya El Segrià, lliure d’agressions sexistes, en què una de les principals accions serà la instal·lació en esdeveniments culturals o d’oci, en col·laboració amb els municipis, de dues carpes itinerants que seran punts d’atenció i sensibilització, Punts lila, que aniran acompanyats de formació prèvia de poder fer una atenció de qualitat i d’acord amb els protocols a les víctimes d’agressions sexistes.

D’altra banda, es donarà informació preventiva als veïns i veïnes i es distribuirà material de marxandatge de color lila, com bosses de roba, mascaretes, gots reutilitzables i polseres. Així mateix, es promourà una campanya d’adhesió entre els comerços i establiments de la comarca, amb adhesius lila que els identifiquin com a espais lliures d’agressions sexistes.

El projecte també vol promoure la igualtat en l’esport. Abans de l’estiu es farà un torneig de pàdel mixt, que es disputarà en diverses pistes de la comarca

En l’àmbit comunitari, es preveu fer rutes exploratòries per a la detecció d’espais públics que podrien millorar la seguretat.

En l’àmbit educatiu, s’ha posat en marxa la iniciativa Motxilla lila, amb la qual s’han repartit 40 motxilles de color lila, 320 llibres sobre igualtat, empoderament femení i diversitat familiar i una guia d’ús a totes les escoles de primària del Segrià amb l’objectiu de promoure la igualtat entre els infants. També s’organitzaran xerrades, cinefòrums i tallers per promoure la igualtat de gènere.

Presentació del pojecte Al Segrià, iguals, Diputació i Consell Comarcal @TerritoriscatDes de la Diputació la responsable de l'àrea d'Igualtat, Helena Martínez, ha felicitat el Consell Comarcal del Segrià per la transversalitat del projecte: els consells comarcals són estructures molt pròximes a la població i la ciutadania i són administracions que poden aconseguir veritables transformacions en la societat.

Aquest any s’incrementarà en un 50% la dotació del pla econòmic destinat als consells comarcals i el Conselh Generau d’Aran per a polítiques d’igualtat

El vicepresident del Consell Comarcal, Toni Bosch, ha explicat que l’ens ha format una dotzena de professionals per formar tècnics i regidors per poder fer les actuacions correctes en els Punts liles que hi hagi en festes majors o altres actes.

L’objectiu és erradicar la violència masclista al Segrià, on l’any passat va haver-hi 83 dones víctimes de violència masclista i aquest any més del 50 per cent de les dones ateses pel SIAD són víctimes d’aquesta lacra de la societat

A la roda de premsa també hi han assistit les membres de l’equip formador dels Punts lila.

'Al Segrià, iguals', projecte per la igualtat de gènere i contra les violències masclistes
comentaris