El Segrià i el Pla d'Urgell escenaris de la pel·lícula de Carla Simón 'Alcarràs'

Clara Simón explica que la pel·lícula no és autobiogràfica, però l'escenari i la història sí que li són familiars, la meva mare adoptiva és d'Alcarràs i cultiven fruita de pinyol i Alcarràs és una terra que conec, on vaig des de petita, i tenia molta curiositat per retratar l'ofici d'agricultor

Joan Talarn i la directora Carla Simón amb els joves actors @JoepA.Pérez
photo_camera Joan Talarn i la directora Carla Simón amb els joves actors @JosepA.Pérez

"Alcarràs és una pel·lícula coral que reflexiona sobre les relacions familiars en un moment de tensió que coincideix amb la collita" d'aquesta manera definia la directora Carla Simón el seu nou projecte cinematogràfic, que ha rodat íntegrament en localitzacions del Segrià i del Pla d'Urgell.  

Joan Talarn i membres de la Diputació amb la directora Carla Simón i els actorsAquest dijous l'equip de rodatge es va traslladar a Sucs on Carla Simón va atendre als mitjans de comunicació, acompanyada del president de la Diputació Joan Talarn, donat que l'ens provincial ha participat en la producció de la pel·lícula. Joan Talarn va destacar que "no es tracta d'un documental, és una ficció, però creiem que pot servir per explicar què està passant a les comarques agrícoles de les terres de Lleida i per tenir un escenari un relat plenament lleidatà". 

Sucs va ser el penúltim dels escenaris de la pel·lícula Alcarràs, després de rodar durant set setmanes en localitzacions de Massalcoreig, Alcarràs, Bellvís, El Poal,  Aitona o Seròs, amb el gran repte de treballar amb actors lleidatans que participaven per primera vegada en un projecte cinematogràfic.

Clara Simón explica que la pel·lícula no és autobiogràfica, però l'escenari i la història sí que li són familiars. "La família de la meva mare adoptiva són d'Alcarràs i cultiven fruita de pinyol i a Alcarràs és una terra que conec, on vaig des de petita, i tenia molta curiositat per retratar l'ofici d'agricultor", afegeix Simón.

Em sembla una feina fascinant, dura, molt digna i molt bonica, però que està en un moment delicat, comenta, i és un ofici molt vell que si no el protegim desapareixerà

La producció compta amb el suport de TV3, TVE i Movistar Plus, com a plataformes de difusió després de les sales de cinema. Les productores que lideren aquest projecte, Avalon i Vilaüt Films (Lastor Media), són responsables d'algunes de diverses pro­duccions cinematogràfiques com ara els documentals 'Bicicleta, cullera, poma', 'Petitet' o 'Priorat', les ficcions '10.000 km', '13 dies d'octubre', 'Estiu 1993', 'Els dies que vindran', 'Te quiero, imbécil' i 'El rei Borni', tots ells guanyadors de premis Goya i Gaudí.

La directora d'Alcarràs Carla SimónLa directora Carla Simón va debutar amb la pel·lícula 'Estiu 1993' que, estrenada a la Berlinale de 2017, ha recollit més de 30 premis a tot el món. A més, va ser seleccionada per representar Espanya als Premis Oscar, també va ser nominada als European Film Awards i va guanyar 3 Goyas. També va rebre el premi al talent emergent Women in Motion a Cannes 2018.

Comentaris