04.12.2022 |
Territoris.cat

Concentració en suport de les víctimes d'abusos sexuals denunciats a l'Aula de Teatre de Lleida

La fiscalia va arxivar el març de 2019 el cas dels suposats abusos sexuals perquè els fets havien prescrit, però va tornar a l'atenció pública quan una desena d'alumnes van relatar a finals de maig els presumptes abusos per part del qui va ser director i professor del centre i un altre docent
Concentrades contra els abusos sexuals a Lleida
Concentració contra els abusos sexuals a Lleida.
Concentració en suport de les víctimes d'abusos sexuals denunciats a l'Aula de Teatre de Lleida

L'entitat Jovent Revolucionari de Lleida (La Forja) va convocar aquest dimecres una concentració davant del Teatre de l'Escorxador en suport de les alumnes del centre d’ensenyament teatral que van denunciar haver patit abusos sexuals, fa vint anys, per part del director i un docent del centre. Els organitzadors van comptar amb la col·lavoració de les entitats Dones a Escena, Arran, Ofni i el Casal Popular de Joves de Lleida. 

Una estudiant de l'Aula de Teatre, va explicar que, tot i que per a la justícia els casos hagin prescrit, seguiran lluitant perquè no quedin en l'oblit. Durant la concentració es van sentir crits com ara I què sabia jo, era el meu professor, Això no és teatre, Els abusos sexuals no s'obliden, que algú m'expliqui perquè prescriuen o Mort als violadors que es fan dir professors.

La concentració va reunir una setantena de persones, entre alumnes de l'Aula de Teatre, alguns professors així com polítics, representants d'entitats i persones particulars que van voler donar el seu suport a les víctimes. Durant l'acte, cinc noies han llegit un manifest per denunciar els fets i demanar que el masclisme surti de tots els àmbits de la vida pública i privada. "Prou jugar amb la innocència i prou amb els monstres", va llegir una de les noies, mentre que una altra reclamava "prou de fer-nos interpretar masturbacions. No és no. I això no és teatre", concloïa.

Concentrades contra els abusos sexuals a LleidaLa fiscalia va arxivar el març de 2019 el cas dels suposats abusos sexuals perquè els fets havien prescrit. El cas, però, va tornar a l'atenció pública quan una desena d'alumnes van relatar a finals de maig els presumptes abusos per part del qui va ser director i professor del centre i un altre docent.

Els seus testimonis apunten que el director hauria abusat de diverses noies d'entre 15 i 18 anys, fa dues dècades, i hauria continuat amb altres casos  fins a la seva marxa del centre el juliol de 2019

Arran de les denúncies presentades el 2018, altres alumnes van explicar els seus casos. Alguns encara no han prescrit però alguna d'elles explicava que els casos més recents s'haurien de denunciar com a males praxis, no com a abusos, i la pena no seria la mateixa.

Alumnes i exalumnes asseguren que  seguiran lluitant perquè es faci justícia i evitar que casos com aquests es repeteixin

Concentració en suport de les víctimes d'abusos sexuals denunciats a l'Aula de Teatre de Lleida
comentaris