Bellvís ha inaugurat l'exposició 'Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya' al Casal cultural Sebastià Serrano

L'exposició 'Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya' es podrà visitar del 6 d'octubre i el 6 de novembre al Casal cultural Sebastià Serrano
Visita a l'exposició Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya @ajBellvís
photo_camera Visita a l'exposició Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya @ajBellvís

L'Associació de Micropobles de Catalunya, a través de l’Ajuntament de Torrebesses, va assumir enguany l’organització de la Setmana de la Pedra Seca que se celebrarà del 25 de novembre al 4 de desembre. Els nous impulsors de l'esdeveniment han uniciat un nou cicle de promoció incentivant activitats arreu dels Països Catalans amb l'objectiu de fer visible i donar valor al patrimoni de pedra seca, el seu ofici i tècnica; així com a l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el seu coneixement, divulgació i manteniment.

Presentació Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya @ajBellvís
Presentació Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya @ajBellvís

Aquest dijous el municipi de Bellvís va acollir un dels primers esdeveniments del cicle, inaugurant l'exposicició 'Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya', que es podrà visitar del 6 d'octubre i el 6 de novembre al Casal cultural Sebastià Serrano.

Mario Urrea, alcalde de Torrebesses i president de l'Associació de Micropobles de Catalunya, ha animat a institucions i entitats a participar a l'esdeveniment proposant activitats "que permetin la descoberta d'aquest patrimoni essencial a la mediterrània i que explica part de la nostra història"

Presentació Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya @ajBellvís
Presentació Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya @ajBellvís

Per la seva banda, Joan Talarn, alcalde de Bellvís i president de la Diputació de Lleida, ha destacat que “la pedra seca és un signe distintiu i singular del món rural, una d’aquelles oportunitats que ens serveixen per a mostrar el nostre caràcter com a poble resilient i que sap trobar les bases del seu futur en allò que sabem fer millor que d’altres i que reflecteix aquella dita que ‘el bon català de pedra fa pa’”. 

Construcció de pedra seca al terme de Torrebesses ©APredraSeca
Construcció de pedra seca al terme de Torrebesses ©APredraSeca

Joan Maria Vives, membre de l'Associació per la Pedra Seca i l'Arquitectura Tradicional ha remarcat que aquesta exposició “posa en valor la feina dels nostres avantpassats”

L'exposició està organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCPAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i per  l’Associació per la Pedra Seca i l’ Arquitectura Tradicional (APSAT).

La convocatòria per partcipar en la Setmana de la Pedra Seca està oberta a institucions, entitats públiques i privades, col·lectius i grups de voluntaris i voluntàries vinculades al manteniment i difusió del patrimoni i/o l’ofici de la pedra seca. 

Comentaris