El subdelegat del Govern a Lleida visita el monestir femení Santjoanista d'Alguaire

La visita es va dur a terme aquest dimecres juntament amb l'alcaldessa d'Alguaire, Imma Roca, i els regidors Ferran Nogueras i Esperança Serramona.
20230905 Crespín. Visita al monestir femení santjoanista d’Alguaire amb l'alcaldessa i regidors del municipi
photo_camera En la seva visita, José Crespín va estar acompanyat per l'alcaldessa i regidors del municipi

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, es va desplaçar aquest dimecres al municipi d'Alguaire on va visitar el monestir femení santjoanista d'Alguaire, un dels conjunts monumentals de la província de Lleida que podria optar a la nova convocatòria d'ajuts del Programa 2% Cultural feta pública pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. La visita es va dur a terme juntament amb l'alcaldessa d'Alguaire, Imma Roca, i els regidors Ferran Nogueras i Esperança Serramona.

Crespín va conèixer els detalls de la història d'aquest monestir, el més important dels monestirs femenins catalans de l'Ordre de l'Hospital, situat al penyal conegut com a Serra del Convent, i on des de 2016 es porten a terme excavacions arqueològiques gràcies al conveni de col·laboració entre l'ajuntament i la Universitat de Barcelona per tal de documentar l'estructura arquitectònica de l'església del monestir. El subdelegat també ha visita el Santuari de la Mare de Déu del Merli.

Precisament, la Subdelegació del Govern acollirà aquest divendres una sessió informativa adreçada als ajuntaments lleidatans per donar a conèixer el procediment de presentació de les sol·licituds i respondre les consultes derivades dels requisits d'aquesta nova convocatòria d'ajuts del 2% Cultural.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement