Suspenen al tinent d'alcaldia d'Alcarràs arran d'una polèmica amb la policia local

Jordi Janés, va demanar a Manel Ezquerra que es disculpés i, en no acceptar-ho, li va oferir que els altres dos regidors de Sempre Alcarràs assumissin les àrees de govern de Governació i Seguretat que tenia Ezquerra
Janés, amb els regidors del grup municipal de Junts @AjAlcarràs
photo_camera Janés, amb els regidors del grup municipal de Junts @AjAlcarràs

L'alcalde d'Alcarràs, Jordi Janés, ha suspès temporalment les funcions al govern municipal del fins ara primer tinent d'alcalde i regidor de Governació i Seguretat, Manel Ezquerra. Ha pres aquesta decisió a l'espera que es resolguin l'expedient informatiu obert pel consistori i les actuacions administratives o judicials derivades de la denúncia presentada per la policia local contra Ezquerra per uns fets que van tenir lloc divendres passat.

Janés ha signat aquest divendres una resolució d'alcaldia amb la qual suspèn temporalment les funcions d'Ezquerra al govern municipal. La mesura arriba després de la denúncia presentada per dos agents de la policia local d'Alcarràs contra Ezquerra per presumpte abús de poder, assetjament laboral i discriminació per qüestió de gènere arran d'un fets que van tenir lloc divendres passat davant de la casa del fins ara tinent d'alcalde i, posteriorment, en dependències policials. Ezquerra nega les acusacions i qüestiona la versió dels agents en relació amb els fets.

Pla mitjà de l'alcalde d'Alcarràs, Jordi Janés, el 6 d'agost del 2021. (Horitzontal)Jordi Janés, va demanar a Manel Ezquerra que es disculpés i, en no acceptar-ho, li va oferir que els altres dos regidors de Sempre Alcarràs assumissin les àrees de govern de Governació i Seguretat que tenia Ezquerra. Janés assegura que tampoc va acceptar aquesta proposta amb la qual cosa ha decidit apartar temporalment Ezquerra del govern, retirant-li les atribucions que tenia encomanades.

Aquest decisió ha portat els altres dos regidors de Sempre Alcarràs, Dolors Gòdia i Josep Siscart, a sortir del govern en solidaritat amb Ezquerra davant la negativa de l'alcalde a donar suport incondicional al primer tinent d'alcalde davant els fets ocorreguts.

Tot i la sortida de Sempre Alcarràs del govern, el fins ara primer tinent d'alcalde ha expressat el compromís de garantir la governabilitat al consistori d'acord amb els acords de govern assolits amb Junts per Alcarràs

Pla mitjà del regidor a l'Ajuntament d'Alcarràs, Manel Ezquerra, el 6 d'agost del 2021. (Horitzontal)En les denúncies per presumptes conductes masclistes, assetjament laboral i abús de poder que han estat cursades contra Manel Ezquerra, van implicar dos agents de la policia Local, el mateix Ezquerra i a un veí de la localitat, i que van derivar en un seguit d’acusacions creuades, en les quals els agents atribueixen aquestes conductes al fins ara primer tinent d'alcalde.

Ezquerra, per la seva banda, acusa els agents, els quals ara estan de baixa, de mala praxi professional i de "mentir "deliberadament" a causa "del seu malestar derivat de la suspensió de la Relació de Llocs de Treball", la qual suposava un increment en els seus sous. Ezquerra ha cursat una denúncia contra el veí al qual vincula amb "l'òrbita d'ERC" per assetjament continuat contra la seva persona.

Comentaris