28.10.2021 |

19 SETEMBRE

Torna el Descens Popular del Segre amb el suport de la Paeria

Els piragüistes tornaran a descendir pel Segre gràcies a la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Federació Catalana de Piragüisme i la Paeria

Descens en Piragua Torres de Segre-Soses-Aitona-Seròs 3
El descens de piragüistes pel Segre en l'edició del 2017.
Torna el Descens Popular del Segre amb el suport de la Paeria

L'Ajuntament de Lleida donarà suport a l'organització del 8è Descens Popular del Segre, una jornada de promoció del piragüisme a Lleida que organitzen conjuntament la Federació Catalana de Piragüisme i el Sícoris Club i que tindrà lloc el pròxim 19 de setembre, després d'un any d'aturada pels efectes de la pandèmia.

Així ho contempla el conveni subscrit el matí d'aquest dijous pel Paer en Cap, Miquel Pueyo, i pel president de la Federació, Germán Jiménez, amb la presència també del regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Esports i Activitat Física, Ignasi Amor, i de Josep Miralles, responsable de la secció de piragüisme del Sícoris Club.

"Va haver-hi un parèntesi per raons òbvies, però crec que és una magnífica notícia que aquest 19 de setembre es reprengui aquesta jornada de promoció del piragüisme lleidatà, el vuitè Descens de Piragüisme del Segre. Esperem amb il·lusió aquesta represa", ha afirmat l'alcalde, qui ha remarcat que la imatge de les piragües al riu és indissociable de la memòria de la ciutat, on té gran tradició.

L'alcalde i el regidor Ignasi Amor han rebut a Germán Jiménez i Josep Miralles al despatx noble de la Paeria - PaeriaL'alcalde i el regidor Ignasi Amor han rebut a Germán Jiménez i Josep Miralles al despatx noble de la Paeria - Foto: cedida per la Paeria de Lleida

Germán Jiménez ha agraït "la col·laboració que es continua mantenint durant els anys, perquè és important que almenys un cop a l'any es faci visible el piragüisme per a gent que no està federada i que pugui gaudir d'aquesta baixada popular. Poder continuar després de l'any passat de parèntesi és una gran satisfacció per tots"

Per la seva banda, Amor ha agraït al teixit esportiu de la ciutat, "que és exemplar, que tiri endavant iniciatives com aquesta que lliguen l'esport, la salut i la natura, per donar a conèixer encara més el parc de la Mitjana. Tot el que sigui tirar endavant iniciatives esportives de caràcter familiar per nosaltres és un goig i la millor manera de promocionar la ciutat".

"Ho farem amb la mateixa estima que ho hem fet fins ara i mirarem de millorar tot el possible. És evident que no serà com l'última edició per les limitacions que tenim, però intentarem que no minvi la qualitat d'aquest esdeveniment, que es va iniciar el 2013 amb la inauguració d'aquestes instal·lacions que va fer l'Ajuntament i que estan en primera línia de qualsevol club", ha afegit Miralles.

El Descens Popular del Segre ressegueix el recorregut del riu Segre entre Vilanova de la Barca i el parc de La Mitjana, uns 12 quilòmetres de distància. En la seva última edició el 2019 va reunir unes 300 persones. L'import de la subvenció que concedeix l'Ajuntament per a aquesta activitat és de 5.250 euros.

Rebuda al medallista olímpic Saúl Craviotto

El Paer en Cap ha anunciat també que està previst fer una recepció a la Paeria al piragüista i medallista als últims Jocs Olímpics de Tòquio Saúl Craviotto i ha destacat la projecció per la ciutat que suposa disposar de medallistes olímpics. El piragüisme lleidatà ha donat tres esportistes olímpics a Lleida, ha recordat Miralles, que són Quimet Larroya, Damià Vindel i Craviotto.

Torna el Descens Popular del Segre amb el suport de la Paeria
comentaris