Tot a punt a Alpicat per a les XIV Jornades Sanitàries que arrencaran el dia 8

Alpicat celebra a partir de dimecres vinent la 14a Jornades Sanitaries interior i portada
photo_camera Imatge d'arxiu d'una xerrada a Alpicat en una anterior edició de les jornades

Alpicat ja té a punt el programa de cara a les seves Jornades Sanitàries, que enguany arriben a la 14 edició, com sempre amb la Sala d’Actes del Casal com a escenari. Les jornades ofereixen un seguit de xerrades d’interès sobre diferents aspectes relacionats amb la salut i van a càrrec d’especialistes en la matèria.

La sessió inaugural tindrà lloc el dimecres 8 de novembre amb la presència de l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, i de Jordi Cortada, gerent territorial de la Regió Sanitària de Lleida i de la Regió Alt Pirineu i Aran, del Servei Català de la Salut. La primera de les conferències programades anirà a càrrec de Montse Llorens, coordinadora de l’oficina tècnica del programa de prevenció de càncer de mama, còlon i recte, que parlarà de Prevenció del càncer de mama.

La primera conferència tractarà el tema de la prevenció del càncer de mama

Dimecres 15 serà el torn per a Dolors Morera, diplomada en Treball Social ABS Lleida Rural Nord, que parlarà sobre Treball Social Sanitari; PADES. Una setmana més tard, dimecres 22, Jaume Tort, director de l’Organització Catalana de Transplantament (OCATT), oferirà la ponència La donació i els trasplantaments d’òrgans a Catalunya, a la qual seguirà una taula rodona.

Les dues darreres sessions se celebraran la mateixa setmana: dimecres 29, amb el cardiòleg Jacint Cabau i la conferència Hipertensió: una estada amb un enemic silenciós, i divendres 1 de desembre, amb Vito Claveria, llevadora ABS Lleida Rural Nord, que parlarà sobre La feina i l’experiència d’una llevadora. Aquest mateix dia es farà la cloenda de les Jornades Sanitàries, en què l’alcalde Joan Gilart estarà acompanyat pel doctor Carles Roca, director mèdic del consultori d’Alpicat, i Joan Limón, regidor de Polítiques Socials de l’Ajuntament d’Alpicat.

comentaris