04.12.2021 |

DEL 15 AL 19 DE NOVEMBRE

Tot a punt per celebrar les Jornades Antiracistes 'Som Segrià'

Alpicat, Rosselló, Alcarràs, Almacelles i Alcoletge seran els escenaris de les sessions

Antiracisme
Tot a punt per celebrar les Jornades Antiracistes 'Som Segrià'

El Consell Comarcal del Segrià ha organitzat les primeres Jornades Antiracistes 'Som Segrià', que es desenvoluparan en cinc dies en cinc municipis diferents del 15 al 19 de novembre.

Se celebren al voltant del Dia Internacional de la Tolerància que es commemora el 16 de novembre

Es posaran en marxa dilluns  dia 15 de novembre, a les 18.00 hores, al Casal d’Alpicat amb la sessió titulada ‘Feminisme decolonial i afrofeminisme’ que oferirà la presentació del projecte ‘Bordando en línea’, impulsat per dones activistes des del feminisme decolonial; i la xerrada ‘Com combatre el privilegi blanc des d’una postura antiracista, crítica i deconstructiva’, a càrrec de Danaya Cata.

El dimarts 16 les jornades viatjaran a l’Ajuntament de Rosselló, on a partir de les 18.00 hores es farà la sessió ‘Joventut travessada pel racisme i la xenofòbia’, que inclourà la presentació del llibre ‘Qué hace un negro como tú en un sitio como este’, de Moha Gerehou, i la taula rodona ‘Ser jove al Segrià’.

El dimecres 17 serà el torn per al Centre Cultural Lo Casino d’Alcarràs, amb la jornada ‘Migracions forçades’ (18.00 hores). Allí es farà la presentació de l’exposició ‘Nòmades’, amb la Coordinadora d’ONGD de Lleida, i la sessió de teatre social amb l’Aula Municipal de Teatre de Lleida.

Jornades antiracistes Segrià

‘Joves Migrats Sols i Islamofòbia’ serà l’eix de la jornada del dijous 18 de novembre, al Casal d’Almacelles. A les 18.30 hores es podrà gaudir de la ponència ‘L’entrada al sistema educatiu dels menors estrangers no acompanyats de Lleida. La llengua com a eina d’integració’, a càrrec d’Ahmed El Marrakchi, president de l’Associació Unim Cultures, i de la xerrada ‘Prevenció de la islamofòbia’, amb l’Associació Marroquina per la Integració de les Persones Migrades.

El punt final de les jornades arribarà el divendres 19 de novembre a partir de les 20.00 hores al Poliesportiu d’Alcoletge amb la festa de cloenda ‘Antiracistfest’, que inclourà la PoetrySlam Antiracista (amb PoetrySlam Lleida i Olza Olzeta), la presentació de ‘Bacata’, el nou disc de Jan Villalba i un concert de Lasta Sanco. 

Tot a punt per celebrar les Jornades Antiracistes 'Som Segrià'
comentaris