11 de desembre

Tot a punt per gaudir del 5è Mercat de Nadal i Lletra d’Almenar

Aquesta cita aposta per fomentar la lectura de petits i grans i per reivindicar la qualitat del comerç local

5è Mercat de Nadal i Lletra d’Almenar
photo_camera Els llibres i l'esperit nadalenc ompliran els carrers d'Almenar.

El dissabte 11 de desembre, el municipi d’Almenar acollirà per cinquena vegada el Mercat de Nadal i Lletra.

Es tracta d’una proposta lúdica, adreçada a tota la família, que vol compartir l’esperit nadalenc entre els seus veïns i visitants tot fomentant el gust per la lectura i la compra al comerç de proximitat.

Situat a la Plaça del Mercat i al carrer Horta, el 5è Mercat de Nadal i Lletra aproparà mil i una històries amb les seves parades

5è Mercat de Nadal i Lletra d’Almenar

El Mercat de Nadal i Lletres d'Almenar va néixer per iniciativa d'Almenar Lector i l'Ajuntament d'Almenar.

Així, la proposta s'ha anat consolidant en el temps i compleix enguany un lustre militant per tal de revitalitzar l'esperit lector en la societat.

A partir de les 9.00 hores, i fins a les 14.00 hores, una cinquantena de parades locals i convidades de tota mena ompliran de vida l'emblemàtic carrer Horta i les seves rodalies, rememorant l'activitat de l'antic mercat d'Almenar.

Cadascuna de les entitats, associacions, comerços i artesans incorporarà un llibre en la seva parada, amb el qual contribuir a compartir experiències lectores.

Entre altres activitats que es trobaran al Mercat destaca, a les 10.30 hores, l'organització d'un taller de confecció de punts de llibre amb fils, a càrrec de l'artista lleidatana Palmira Rius (a partir de 8 anys).

punts llibre

A més, l'Escola Bressol Bambarol, l'Escola d'Almenar i l'Institut d'Almenar, de la mà de les AMPES, també duran a terme altres propostes. Hi haurà un trivial LIJ per a infants, l'activitat 'Enfilant versos', a partir de 6 poemaris; 'Amb ulls d'il·lustrador', un trencaclosques de diverses il·lustracions d'autors; recomanacions infantils, joves i adults; i 'Fem un llibre del mercat', a càrrec de l'AMPA de la bressol.

A partir de les 11.30 serà el torn de més recomanacions de llibres, per part de les llibreries El Genet Blau i La Fatal, i les editorials Pagès i Meraki. 

La música hi serà ben present en el 5è Mercat de Nadal i Lletres d'Almenar, ja que ressonarà peels seus carrers, al voltant de les 11.30 hores, el ritme de xaranga Mai Toquen Bé i a les 12.30 hores la batucada.

Al llarg del matí, la ràdio Emun FM retransmetrà en directe l'activitat d'aquesta cita

També cal destacar que, per les compres realitzades al Mercat, es donarà vals de 10 € a gastar a les parades durant tot el matí. Aquest és un obsequi d'Electricitat d'Almenar, comercialitzadora de proximitat del municipi.

5è Mercat de Nadal i Lletra d’Almenar

Comentaris