23.10.2021 |
Territoris.cat

Tretze artistes participaran en l'Street Art Festival que acolorirà els carrers de Torrefarrera

Pintura mural de Sfhir, realitzada a Valdemorillo
Pintura mural de Sfhir, realitzada a Valdemorillo
Tretze artistes participaran en l'Street Art Festival que acolorirà els carrers de Torrefarrera

Tretze artistes i col·lectius artístics han estat escollits per participar en la primera edició del Torrefarrera Street Art Festival que tindrà lloc la primera setmana de setembre. Millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura són els principals objectius d'aquest certamen que esdevé internacional amb la participació d'artistes de diferents països com Canadà, Colòmbia i Uruguai. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Torrefarrera pretén dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social.

A causa de l'elevat nombre de propostes rebudes, l'organització ha decidit ampliar de 1.200 a 1.450 els metres quadrats de paret per poder donar cabuda a més artistes. Entre les parets que se cediran per al certamen destaca una de 400 metres quadrats ubicada al pavelló poliesportiu.

Els artistes o col·lectius artístics que volien participar van enviar a través de la pàgina web del certamen la seva proposta artística amb temàtica lliure abans del 30 de juny. Posteriorment, un jurat ha valorat totes les propostes i n'ha seleccionat 13 incidint en la qualitat artística, la viabilitat, la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies existents i la integració en l’entorn públic.

Relació d'artistes o col·lectius artístics seleccionats:

Sfhir (Madrid), Dude (Lleida), Xumet Negre (Barcelona), Zurik (Colòmbia), GFX Folk & Miedo 12 (col·lectiu procedent d'Alacant i València), Saiko 134 (Barcelona), Noe Cor (Uruguai), Callizo (Múrcia), Rider Art (Madrid), Akore (Barcelona), Ryan Smeeton (Canadà), Xolaka (València), i Rulo (Lleida).

En el marc del Torrefarrera Street Art Festival es lliuraran tres premis:

  • Candidats seleccionats: cada artista o col·lectiu que sigui seleccionat per a la realització d’una intervenció artística, percebrà 150 euros nets en concepte d’honoraris, un cop conclosa la intervenció.
  • Premi del jurat: un jurat format per l’organització i l’Ajuntament de Torrefarrera premiarà les 2 millors obres. Aquests premis estaran dotats amb 1.000 euros el primer lloc i amb 500 euros, el segon.
  • Premi del públic: es concedirà a la intervenció més valorada a través de votacions a les xarxes socials de l’esdeveniment. Aquest premi estarà dotat amb 500 euros i es fallarà una setmana després de l’esdeveniment, el dia 18 de setembre.

Més informació del festival: http://streetartfestival.cat

Tretze artistes participaran en l'Street Art Festival que acolorirà els carrers de Torrefarrera
comentaris