04.12.2021 |

Vanesa Olivart, ja és la nova alcaldessa d'Almacelles

Almacelles es mereix un govern transparent, honest, que treballi matí, tarda i nit, per cobrir les nostres necessitats i aportar solucions on hi hagi un vilatà que requereixi la col·laboració de l'Ajuntament
L'alcaldessa d'Almacelles, Vanesa Olivart, acompanyada per l'equip de govern, el dia de la seva investidura, el 24 de novembre del 2021. Pla general. (Horitzontal)
L'alcaldessa d'Almacelles, Vanesa Olivart, acompanyada per l'equip de govern, el dia de la seva investidura, el 24 de novembre del 2021. Pla general. (Horitzontal)
Vanesa Olivart, ja és la nova alcaldessa d'Almacelles

La corporació municipal d'Almacelles va envestir aquest dimecres a Vanesa Olivart com a nova alcaldessa, qui substitueix a l'inhabilitat Josep Ibarz. La primer edil del municipi del Segrià va ser nomenada amb els vots dels set regidors del grup Units per Almacelles, l'abstenció del grup En Comú Almacelles i els vots en contra de la resta de formacions. Olivart va ser investida en el decurs del Ple extraordinari que també per formalitzar la presa de possessió del nou regidor del grup, Fernando Osuna, vuitè a la llista d'Units per Almacelles.

A la presa de possessió hi ha assistit la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, acompanyada del director dels Serveis Territorials a Lleida, Joan Segura, el diputat i alcalde d'Alfarràs, Joan Carles García o el diputat i exalcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, entre d'altres.

Vanesa Olivart manifesta que Almacelles es mereix un govern transparent, honest, que treballi matí, tarda i nit, per cobrir les nostres necessitats i aportar solucions on hi hagi un vilatà que requereixi la col·laboració de l'Ajuntament

Vanesa Olivart, nova alcaldessa d'Almacelles ©AlmacellesLa corporació municipal queda definida amb la majoria de set regidors del grup Units per Almacelles que encapçelarà Vanesa Olivart, amb Maria Lluïsa Granero, Josep Maria Bosch, Montse Noró, Montse Arnó, Pilar Martínez i Fernando Osuna. La resta de membres, Joan Bosch i Eva Quintana, d’Amunt Almacelles; Ignasi Comella i Sílvia Vidal, d’Esquerra Almacelles; Montserrat Cortasa, d’En Comú Almacelles, i Francesc Torres, de Compromís x Almacelles.

Renúncia de l'alcalde Josep Ibarrz

El jutjat penal 1 de Lleida va considerar provat que va ser Josep Ibarz qui va signar mitjançant decret d'alcaldia la contractació de diverses persones, sent coneixedor que es feien "sense un procediment públic d'oferta i selecció" i que per tant vulneraven els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat així com el de publicitat, segons recull la sentència.

El primer edil d'Almacelles abandonava la responsabilitat del consistori a primers de novembre a conseqüència de la sentència, que l'inhabilitava per exercir càrrecs d'alcalde, tinent d'alcalde, regidor o qualsevol càrrec electe en un govern municipal, autonòmic o estatal.

Vanesa Olivart, ja és la nova alcaldessa d'Almacelles
comentaris