29.09.2020 |
Territoris.cat

Aitona suma vols en globus per damunt dels camps en la nova temporada de visites per gaudir dels presseguers florits

Paisatge dels arbres florits en la temporada de la floració a Aitona
Paisatge dels arbres florits en la temporada de la floració a Aitona
Aitona suma vols en globus per damunt dels camps en la nova temporada de visites per gaudir dels presseguers florits

El públic que decideixi visitar Aitona el pròxim més de març per gaudir de l'espectacle dels camps de presseguers i nectariners florits, disposar de l'experiència de fer-ho des de l'aire amb els vols en globus aerostàtics. Una activitat que s'incorpora aquest any a la iniciativa Aitona en Flor i que es compaginarà amb les visites guiades, que des de fa sis anys organitza el consistori en el marc del projecte Fruiturisme.

Els viatges aeris per damunt dels camps florits, amb una alçada màxima de 1.500 metres i que duraran entorn d'una hora i quart, es faran a primera hora del matí, objectiu és oferir una visió diferent del paisatge d'Aitona que es pot tenir des del terra

La nova temporada Aitona en flor 2018, s'ha presentat aquest dimecres a la Diputació de Lleida. Enguany sota el lema Aitona, un esclat de color, el municipi del Segrià oferirà als visitants la possibilitat de gaudir del paisatge rosat dels presseguers i nectariners florits d'aquest municipi a través de visites guiades però que també es poden fer per lliure.

A través del projecte Fruiturisme, l'Ajuntament d'Aitona va esdevenir pioner en aprofitar la floració dels camps i convertir-ho en un important reclam turístic, que ara també han acabat incorporant altres municipis del Baix Segrià.

El projecte, però, també té continuïtat durant l'estiu coincidint amb l'època de la recollida de la fruita i durant la qual també s'organitzen visites als camps

Presentació de Aitona en Flor 2018La tècnica de Turisme de l'Ajuntament d'Aitona, Dolors Pelegrí ha destacat, que abans de presentar la temporada 2018, l'Ajuntament ja ha rebut més de 2.000 reserves per participar en alguna de les visites guiades que organitza dins la iniciativa Aitona en Flor. Fins i tot, pel cap de setmana del 10 i 11 de març ja ho tenen tot ple.

Una altra novetat serà la ruta que oferiran des de la Cooperativa Sant Gaiata d'Aitona (Fruitona) a aquells visitants que, un cop finalitzada la ruta pels camps i pel patrimoni del municipi, vulguin conèixer el procés de producció de la fruita.

La cooperativa ja oferia visites a les seves instal·lacions durant l'estiu però ara també n'organitzarà durant la floració dels arbres, que finalitzaran amb un àpat consistent en cassola de tros, perquè així els visitants puguin completar el dia

Altrament, enguany s'oferirà l'exposició La primavera del Japó a Aitona a la Capella de Sant Gaietà, del segle XVI. L'objectiu és afavorir la relació del municipi i del Baix Segrià amb el país asiàtic a través del paisatge que configura la floració, en aquest cas, rosada dels presseguers. D'aquesta manera des del consistori es busca atreure turistes vinguts d'aquell país.

Aitona suma vols en globus per damunt dels camps en la nova temporada de visites per gaudir dels presseguers florits
comentaris