04.08.2021 |
Territoris.cat

Vuit detinguts i més de seixanta quilos de marihuana comissats, en una operació policial a Alfarràs

El cap de la unitat d'investigació de l'ABP Segrià, Garrigues i Pla d'Urgell, amb la marihuana, diners i escopetes, comissats
El cap de la unitat d'investigació amb la marihuana, diners i escopetes, comissats
Vuit detinguts i més de seixanta quilos de marihuana comissats, en una operació policial a Alfarràs

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres vuit persones a Alfarràs en el marc d'una operació policial contra el tràfic de drogues. A més de les detencions, els agents han registrat set habitatges, alguns comunicats entre ells, al carrer Nou del municipi, on viurien els detinguts, i un magatzem.

El dispositiu policial en l'operació anti droga a AlfarràsEn l'escorcoll s'hi han trobat uns seixanta quilos de marihuana seca, valorats en gairebé 100.000 euros, i diverses plantes de marihuana encara verdes. També han comissat uns 15.000 euros en metàl·lic i diverses escopetes, que els agents hauran d'esbrinar si tenen els permisos en regla i per a què les utilitzaven. Al dispositiu, que s'ha perllongat fins al migdia, hi han intervingut 85 agents de diferents unitats policials.

El cap de la unitat d'investigació de l'ABP Segrià, Garrigues i Pla d'Urgell, Jordi Fadurdo, ha assegurat que és un dels comisos de marihuana seca més grans fets a Lleida

Fadurdo ha explicat que aquesta operació és la culminació d'una investigació iniciada el mes de juny, amb la detenció de dues persones de raça negra. Els detinguts d'aquest dimecres són set homes i una dona, d'ètnia gitana, d'una mateixa família i no tenen antecedents. Tots ells són de nacionalitat espanyola i veïns d'Alfarràs, d'entre 21 i 71 anys. La dona detinguda de 71 anys ha quedat en llibertat després de declarar en dependències policials. La resta de detinguts passaran properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer. 

La marihuana comissada pels Mossos d'Esquadra a AlfarràsEl cap de la unitat d'investigació de l'ABP Segrià, Garrigues i Pla d'Urgell, ha explicat que aquesta família era qui es dedicava al cultiu, assecament i venda de la droga. Tenien petites plantacions d'entre quinze i vint plantes distribuïdes en diversos municipis del Segrià i també d'Osca, amagades en masos i camps de panís de pagesos que desconeixien la seva existència. Els detinguts d'aquest dimecres s'encarregaven de la seva cura i el seu trasllat als habitatges d'Alcarràs, on vivien i on assecaven i preparaven la marihuana per a la venda. 

Per traslladar la droga ja preparada fins als punts de venda contactaven amb altres persones que se l'enduien d'Alfarràs, la majoria d'elles, expliquen els investigadors, de raça negra, com les dues persones detingudes al juny

Els Mossos d'Esquadra han comprovat, juntament amb tècnics de la companyia elèctrica, que els detingut haurien manipulat els comptadors de la llum per obtenir energia de manera fraudulenta ja que en aquests pisos es feia l'assecament de la droga. A les cases també tenien petites plantacions de marihuana als patis interiors. El jutjat d'instrucció número 3 de Balaguer és l'encarregat de la investigació. Se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública, pertinença grup criminal i defraudació de fluid elèctric.

Vuit detinguts i més de seixanta quilos de marihuana comissats, en una operació policial a Alfarràs
comentaris