06.12.2021 |
Territoris.cat

10 alumnes de la demarcació de Lleida arriben a la final del concurs literari Amic-Ficcions

Un total de 75 alumnes de 13 centres educatius de la demarcació han participat en el concurs

lliurament de premis  12a edició (2)
Imatge del lliurament de premis de la 12a edició d'AMIC-Ficcions
10 alumnes de la demarcació de Lleida arriben a la final del concurs literari Amic-Ficcions

La tretzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 1.270 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 8 relats de 10 joves de Lleida, d’entre els 75 alumnes de 13 centres educatius que s’han presentat en aquest territori.  taula-participants-(grup)


En total, s’han seleccionat 200 grups finalistes: 128 de Catalunya i Catalunya Nord (216 joves), 41 del País Valencià (57 nois i noies), 27 de les Illes Balears (35 alumnes), 4 grups d’Aragó (7 alumnes).
El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la tretzena edició el passat 29 de març amb una participació de 2.973 alumnes registrats de 223 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.134), País Valencià (527), les Illes Balears (232), Aragó (75), Andorra (3), i Catalunya Nord (2).
Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla, Editorial Barcino i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.  poster_web_2 13a edicióposter_web 13a edició

Els lliuraments de premis està previst que es realitzin durant la segona quinzena de maig, però encara falta determinar el format d’aquests actes, presencial o en línia. Tot i que ens agradaria que es realitzessin de forma presencial, serà a partir de com evolucioni la crisi sanitària del coronavirus que l’organització AMIC-Ficcions definirà definitivament quan i com es desenvoluparan els respectius actes de lliuraments de premis.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors/es més motivadors/es de cada territori amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.Organitza AMIC, compromís amb l’educació


L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre-centes setanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de més d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.


Llistat de finalistes de Lleida (10 finalistes / 8 grups)
 Grup Alex Vallespin de l’IES Canigó d’Almacelles
 Grup corbachoo de l’Escola Vedruna Balaguer
 Grup Dúnia i Abril de l’IES Canigó d’Almacelles
 Grup Ianboc de l’IES Canigó d’Almacelles
 Grup llunaplena de l’IES de Guissona
 Grup Pau de l’ IES Josep Lladonosa
 Grup poltugues de l’IES Manuel de Pedrolo
 Grup SEDY de l’Escola Vedruna Balaguer

10 alumnes de la demarcació de Lleida arriben a la final del concurs literari Amic-Ficcions
comentaris