30.11.2022 |

El Club Gimnàstic FEDAC obre les portes a l'associació Down Lleida per l'esport d'integració

El club de gimnàstica artística, que dirigeix Maribel Moncasi ha rebut diferents guardons pel foment de l'esport inclusiu, i va situar a dos de les gimnastes en el podi dels Special Olympics
Portes obertes del Club Gimnàstgic FEDAC amb Down Lleida @Territoriscat
Portes obertes del Club Gimnàstgic FEDAC amb Down Lleida @Territoriscat
El Club Gimnàstic FEDAC obre les portes a l'associació Down Lleida per l'esport d'integració
Les gimnastes del Club FEDAC Lleida de gimnàstica artística, va obrir aquest dissabte les portes als pares i familiars de l'associació Down Lleida, amb l'objectiu de compartir una matinal esportiva i mostrar als nens i nenes de l'entitat com s'utilitzen els diferents aparells d'aquesta disciplina esportiva.

Portes obertes del Club Gimnàstgic FEDAC amb Down Lleida @TerritoriscatLa jornada va comptar amb la visita del president dels Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau el representant territorial d'Esport de la Generalitat Joan Segura, la diputada provincial Helena Martínez, el regidor de la Paeria de Lleida Ignasi Amor, així com representants de l'associació Down Lleida.

Sergi Grimau va destacar la importància de la pràctica de l'esport com a eina integrativa generadora d'hàbits que afavoreixen la inclusió social i el foment de la solidaritat, així com factor corrector de desequilibris socials que contribueix a la igualtat entre els ciutadans.

El Club Gimnàstic FEDAC, té la voluntat de mostrar les avantatges de l'esport d'integració, una iniciativa que ajuda als infants amb algun tipus de discapacitat física o sensorial, a millorar el seu desenvolupament. La responsable i gimnasta Maribel Moncasi, destaca que la pràctica esportiva es pot considerar element complementari del sistema educatiu, sanitari i de la qualitat de vida, i permet la participació i total integració a la societat dels col·lectius vulnerables.

Portes obertes del Club Gimnàstgic FEDAC amb Down Lleida @TerritoriscatCal recordar que les gimnastes del Club FEDAC lleida, Marta Jové i Àngela Mora, dos joves amb síndrome de Down, van ser les representants lleidatanes en la cita esportiva dels Special Olympics del 2018.

La iniciativa esportiva de Maribel Moncasi, també va permetre el conveni amb la Fundació la Caixa que va derivar en el projecte Asvolcall Down, amb el que la gimnasta Marta Jové va aconseguir dues medalles, en els campionats adaptats de Catalunya. Asvolcall Down va néixer amb la voluntat de fomentar la pràctica de tota mena de disciplines esportives en els col·lectius que pateixen diversitat funcional.

El Club Gimnàstic FEDAC obre les portes a l'associació Down Lleida per l'esport d'integració
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement