A punt la 2a edició de FEMCOOP!, una aposta per l'emprenedoria col·lectiva dels joves

Iniciativa impulsada per Lleida Jove i Ponent Coopera, va aconseguir en la primera edició la creació de quatres noves cooperatives: La Maleta Creativa, Pontelana, Mangrana i Obrint Portes

Presentació de la segona edició de FEMCOOP!
photo_camera Presentació de la segona edició de FEMCOOP!

S'ultimen els detalls per impulsar la segona edició de FEMCOOP!, un projecte ideat per Ponent Coopera i Paeria de Lleida que vol impulsar l’emprenedoria i l’autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives que fomentin valors de justícia social, consum responsable, sostenibilitat i que proposin solucions innovadores per als reptes socials d’avui dia.

El 21 d’abril amb sessions formatives que es realitzaran els dijous, de 18.00 a 21.00 hores, fins al 16 de juny

La formació, gratuïta per als joves entre 18 i 35 anys, constarà de 9 sessions de dues hores que es realitzaran setmanalment a partir del dijous 21 d’abril de 2021. El curs el podran fer fins a 30 participants.

L'objectiu final és que els joves coneguin els principis i valors del cooperativisme, com funciona una cooperativa, quin tipus de cooperatives hi ha, com es constitueix, finançament, nocions de màrqueting i publicitat i que detectin necessitats reals de la ciutat de Lleida per redactar un pla d'empresa realista que doni resposta a aquestes necessitats.

Les persones participants hauran de fer treball a casa, si s'escau, i podran fer tutories amb Ponent Coopera

Pel que fa al finançament, la Paeria destinarà 15.000 euros del pressupost 2022 per cedir-los en forma d'ajuts a cooperatives que han iniciat la seva activitat econòmica a partir de l’1 de gener de 2021.

Per tant, s’hi podran presentar tant joves que han realitzat el curs formatiu i han realitzat el pla d’empresa com cooperatives ja creades.

En la primera convocatòria de FEMCOOP! es van crear les cooperatives La Maleta Creativa, Pontelana, Mangrana i Obrint Portes

Comentaris