18.10.2021 |
Territoris.cat

El 80% dels espanyols afirma haver gaudit de la seva casa tot i el confinament

img_20200527123850
En passar més temps a casa, sembla que ens hem preocupat més per ella, i l'hem gaudit encara més
El 80% dels espanyols afirma haver gaudit de la seva casa tot i el confinament

Dos mesos de confinament han fet que els espanyols s'hagin retrobat amb les seves llars i així ho demostra l'estudi realitzat per Manomano.es, el marketplace líder en bricolatge, amb la col·laboració de la consultora YouGov, casa i jardí, segons el qual el 80% dels espanyols afirma haver gaudit de la seva casa durant el confinament.

El motiu? Han passat més temps amb els seus éssers estimats, i a més han aprofitat el seu temps lliure per a fer petites reformes, ordenar i reorganitzar la casa, i altres tasques que abans, per temps, no podien realitzar.

L'estudi es va publicar amb motiu del Dia Mundial del Bricolatge celebrat el 24 de maig, i mostra com els espanyols han fet de la seva llar un lloc més acollidor durant la quarantena.

L'ordre i l'organització han estat l'activitat principal tal com ho confirma el 72% dels enquestats. Un 31% també s'ha animat amb el bricolatge i ha realitzat petites reformes, reparacions, ha pintat les parets, etc. També hi ha un 27% que ha realitzat tasques DIY (manualitats, tutorials...) i un 21% que s'ha dedicat a la jardineria i cura de les plantes.

El marketplace així ho ha notat. Demis Torres, Head of sales d'Espanya en ManoMano assenyala que "s'ha produït un augment exponencial de vendes en les últimes setmanes i la nostra facturació s'ha incrementat més d'un 250% a Espanya en comparació amb el mateix període de 2019. De fet, entre les categories més buscades durant la quarantena es troben mobles d'interior, mobles i jocs d'exterior, eines de jardineria, així com pintures d'interior i exterior, coincidint amb les tasques que més han realitzat els consumidors, segons l'estudi".

En passar més temps a casa, sembla que els espanyols s'han preocupat més per ella, i l'han gaudit encara més.

La raó principal per la qual els enquestats han gaudit tant de les seves llars durant la quarantena ha estat el poder compartir-la amb els seus éssers estimats, sobretot les llars amb nens (51%) en comparació amb les llars sense menors (31%). També perquè a la seva casa se senten més protegits (18%) i perquè han tingut més temps per a ordenar-la, organitzar-la i posar-la al seu gust (15%).

En aquesta primera fase de desconfinament, la prioritat continua sent gaudir de les trobades amb els amics i la família, sempre que aquestes siguin poc multitudinàries. I encara que els espanyols tenen ganes de sortir al carrer, prefereixen actuar de forma moderada i gaudir a l'aire lliure des de casa, organitzant trobades en les seves llars (32%) o en la dels familiars o amics (34%), especialment a l'aire lliure als jardins, balcons i terrasses, per davant del 22% que prefereix quedar en els bars i restaurants.

La raó principal és que la seguretat dels comensals prima davant qualsevol cosa, segons el 44% dels enquestats, seguit del 39% que vol fer gaudir als seus de la seva casa, igual que ho han fet ells durant les últimes setmanes.

El 80% dels espanyols afirma haver gaudit de la seva casa tot i el confinament
comentaris