Ecoembes assegura que les famílies nombroses són les més compromeses amb el reciclatge

Ecoembes calcula que el 83,9% dels enquestats catalans declaren tenir de mitjana 3 cubells al domicili per reciclar
Ampolla de plàstic per reciclar ©Anna Shvets (Pexels)
photo_camera Ampolla de plàstic per reciclar ©Anna Shvets (Pexels)

L'estudi "Hábitos de la Población Española ante el reciclaje", realitzat a l'Institut Catchment per Ecoembes sobre la pràctica del reciclatge i la separació dels residus calcula que el 83,9% dels enquestats catalans disposen d'un espai per reciclar als seus domicilis. Tanmateix, tenen una mitjana de tres cubells per donar una segona vida als materials en desús. 

Ecoembes és una organització sense ànim de lucre que consciència a la societat per tal que aquesta col·labori cada vegada més amb el reciclatge dels envasos a través del contenidor groc i blau a Espanya

L'informe demostra que les edats entre els 25 i els 34 anys - que són el 87,8% de la societat - són les que més representen la pràctica del reciclatge. En segona posició hi trobem el jovent entre 16 i 24 anys que representen el 85,2% i els de 35 a 54 anys que figuren el 84,4%. I en última posició hi trobem els ciutadans de més de 55 anys amb un 81,9% que practiquen el reciclatge habitualment. 

Enric Mir escanejant un envàs abans de reciclar-lo ©AjBorges
Enric Mir escanejant un envàs abans de reciclar-lo ©AjBorges

"Aquestes dades ens permeten veure el futur amb il·lusió i optimisme, i ens impulsa a continuar treballant per fer passos ferms cap a una economia circular que aposta per un reciclatge sostenible", assenyala el gerent d'Ecoembes a Catalunya, Xavier Balagué.

D'altra banda, els grups més conscienciats amb el reciclatge a Catalunya són les unitats familiars nombroses de cinc o més membres representant el 90%, els segueixen els divorciats amb un 86,1% i els solters amb un 86%. També, les parelles estables acumulen un 83,8% de la població. 

L'estudi també ha tingut en compte la segmentació per gènere. I observa que el 86,4% de les dones reciclen i la xifra dels homes és menor amb un 81,3%.

Comentaris
Més a Societat