El professor de la UdL Adrián Cardil, millor investigador jove en incendis forestals

Premiat per l'Associació Internacional d'Incendis Forestals als Estats Units

Adrián Cordil recollint el guardó a Pasadena | Foto: Twitter IAWF.
photo_camera Adrián Cordil recollint el guardó a Pasadena | Foto: Twitter IAWF.

L'investigador i professor de la Universitat de Lleida, Adrián Cardil Forradellas, ha estat premiat per l'Associació Internacional d'Incendis Forestals amb el guardó IAWF Early Career in Fire Science 2022 per la recerca realitzada durant els primers 10 anys de la seua carrera científica.

Cardil ha recollit el reconeixement en un acte celebrat a Pasadena (Califòrnia, Estats Units)

El jurat destaca que Cardil "ha desenvolupat mètodes de teledetecció per a la gestió forestal, models innovadors de comportament dels incendis i aplicacions per estimar millor l'impacte d'aquests focs extrems amb impactes en víctimes mortals i el medi ambient".

També subratlla la seva recerca en l'anàlisi de patrons meteorològics adversos i factors que condueixen a incendis forestals a Europa, Califòrnia i l'Amazònia.

Premi extraordinari de doctorat en l'àmbit d'Enginyeria de Forests per la UdL, Cardil també va ser guardonat internacionalment per la millor tesi doctoral sobre incendis forestals per la Fundació Pau Costa l'any 2017.

Cardill és membre expert de la Crisis Management Innovation Network Europe i ha produït 48 publicacions en revistes principals, que han rebut més de 800 citacions. També ha realitzat estades als Estats Units, Canadà, Xile, Itàlia, Alemanya, els Països Baixos i Bulgària, establint una àmplia xarxa de col·laboradors internacionals.

Comentaris