L'entitat de restauradors 'Cuina Amiga' ja porta servits 500 menús

Una dotzena de restauradors lleidatans han participat en la iniciativa 'Diumenge cuino jo' que ha donat descans al personal d'aquest espai de Fundació Jericó i Banc dels Aliments

L'entitat Cuina Amiga
photo_camera Integrants de l'entitat 'Cuina Amiga'

L'entitat 'Cuina Amiga', que acull dotze restauradors lleidatans i altres col·laboradors que donen suport a projectes socials al voltant de la cuina, han servit 500 menús a 'El Menjador' del carrer Tallada, des que es va endegar aquest projecte el passat mes de març.

'Diumenge cuino jo' ha permés als usuaris de 'El Menjador', espai gestionat per la Fundació Jericó i Banc dels Aliments, gaudir d'un àpat el diumenge

En reconeixement de la participació en aquesta iniciativa, el 7 de juny s'ha celebrat un acte a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur) on s'ha lliurat una distinció als cuiners que s'han implicat en aquest projecte.

Així doncs, Núria Porté (El Menjador), Lluís Bonillo (Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida i l'Aula Gastronòmica), Jesús Gimena (L'Espurna), Salvador Trabalón (Saroa), Jordi Pallàs (Aimia), Héctor Rodríguez (Carballeira), Gonzalo Ferreruela (Ferreruela), Ramon Tuleda (Bonum), Mateu Blanch (Caravista), Montse Guardiola (Celler del Roser), Mercè Camins (Bellera) i Gabriel Jové (El Barri) han rebut un petit homenatge de la mà de la directora d'Eschotur, Neus Brenuy, el president del Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, Antoni Fo, el president de la Fundació Jericó,Ramon Niubó i el guanyador de la novena edició del programa MasterChef, Arnau París.

L'èxit d'aquesta primera edició del 'Diumenge cuino jo' posa sobre la taula la seva continuïtat, que podria tenir lloc a principis de novembre

'Cuina amiga' es creà el passat mes de març i preveu realitzar cursos i xerrades de cuina a 'El Menjador' amb el doble objectiu de dinamitzar el Centre Històric i fer d'aquest espai un punt de trobada entre veïns i usuaris.

Aquesta associació solidària està integrada també per altres restauradors i professionals de l'hoteleria com Xixo Castaño (Malena), Joel Castanyé (Boscana), Arnau París (Guanyador de Masterchef 2021), Josep Ramon Cases (Disseny i Sucre Alcarràs), Ivan Pascual (Cal Gummer) i Jordi Pons (Pastisseria Pons) que participaran en altres accions del col·lectiu. 

La xarxa solidària es completa amb altres persones i entitats col·laboradores com Rut Alba i Ramon Biosca (Latipo), Montse i Rafa Gimena (Como Pomona/Missatges), Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur Lleida), Escola del Treball, Fundació Jericó i Banc d'Aliments de les Comarques de Lleida.

Comentaris