01.07.2022 |
Territoris.cat

Agricultura alerta de l'alt risc d'incendi fins dijous

Efectius dels Agents Rurals a punt de col·locar un cartell
Efectius dels Agents Rurals a punt de col·locar un cartell
Agricultura alerta de l'alt risc d'incendi fins dijous

El Departament d'Agricultura ha decidit activar el Nivell 3 del Pla Alfa a 73 municipis de 10 comarques catalanes a partir d'aquest dimarts, davant l'increment del perill d'incendi forestal per l'augment de la temperatura i la disminució de la humitat relativa.

En paral·lel, aquest dimarts s'ha reunit al Departament d'Interior el comitè tècnic del Pla Procicat, que es troba en fase d'Alerta per la tercera onada de calor d'aquest estiu i que ha d'afectar Catalunya fins a aquest dijous.

Mapa del Pla AlfaDels 73 municipis afectats pel Pla Alfa 3, que es preveu que estigui activat com a mínim fins dijous, 32 corresponen a zones elevades de la Conca de Barberà, la Segarra, l'Anoia, el Bages i el Solsonès, on encara s'està segant. Els altres 41 són termes municipals de les comarques de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Segrià, les Garrigues i el Priorat, que presenten un estat de sequera acumulada, i que poden veure's més afectades per les difícils condicions meteorològiques.

Demà el cos d'Agents Rurals conjuntament amb Mossos d'Esquadra i ADF efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d'incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d'incendi.

Pel que fa a la reunió del pla Procicat, s'ha posat en comú la situació d'onada de calor que ha començat aquest dimarts i ha de durar fins dijous a tot Catalunya amb excepció de la Val d'Aran, i que ha d'afectar sobretot les comarques de la Noguera, el Segrià, el Pla d'Urgell i el Pallars Jussà.

Agricultura alerta de l'alt risc d'incendi fins dijous
comentaris