07.12.2022 |
Territoris.cat

Aitona, Penelles i Sort reben prop de 800.000 euros de la taxa turística catalana

Festival Gargar de Murals i Art Rural 2019
Festival Gargar de Murals i Art Rural 2019
Aitona, Penelles i Sort reben prop de 800.000 euros de la taxa turística catalana

Els municipis de Sort, Aitona i Penelles es beneficiaran de la taxa turística que recapta la Generalitat, per tal de desenvolupar projecte de dinamització del territori. El Govern Català destina una part de la recaptació de la taxa a finançar el 50% de projectes turístics amb una inversió global d'1,6 milions d'euros.

El municipi de Penelles, invertirà 800.000 euros en projectes de millora, que finançarà amb un ajut de 358.119 procedents de la taxa turística. L'actuació consistirà a renovar la senyalització de tot el terme municipal, agençar noves zones verdes i punts de reciclatge per a visitants i construir una ronda al voltant del Castell del Remei per descongestionar les vies de maquinària agrícola.

Festival Gargar de Murals i Art Rural 2019Penelles s'ha convertit en tot un punt d'atracció turística a la comarca de la Noguera en els darrers anys gràcies a la celebració del GarGar Festival de Murals i d'Art Rural, que ha transformat el poble en una gran exposició a l'aire lliure amb un centenar de murals de gran qualitat situats a les façanes dels seus edificis.

Al Segrià, Aitona, invertirà 354.266 euros, dels quals 177.173 aportats per la taxa turística, per millorar el nucli urbà, recuperar la fortalesa del castell i construir-hi un mirador i millorar l’accessibilitat dels camins per visitar les antigues hortes.

Paisatge dels arbres florits en la temporada de la floració a AitonaAitona és coneguda, entre altres atractius, per les seves activitats de fruiturisme (que es desenvolupen durant tot l'any, amb el protagonisme destacat de la floració dels fruiters a la primavera), algun monument prominent (l'església barroca de Sant Antolí, el santuari de Sant Joan de Carratalà) i els jaciments prehistòrics (del començament de l'edat del ferro), ibèrics (poblat dels Vilars), romans (vil·les dels Filans i dels Plans) i musulmans.

Inauguració de les Rutes Perseguits i salvats que impulsa la Diputació de Lleida.Sort rebrà una inversió de 464.726 euros, dels quals la taxa turística en finançarà 232.263, destinats a remodelar el parc del Riuet i instal·lar xarxa wifi als equipaments de turisme esportiu i familiar amb l'objectiu de fer-los accessibles per a tothom durant tot l'any.

Al Pallars Sobirà, Sort és considerat la capital dels esports d'aventura i els esports competitius aquàtics, amb el ràfting i el piragüisme en aigües braves com a activitats més remarcables. El poble destaca pel seu nucli antic, pels vestigis de la muralla i del castell de Sort, com també la presó-museu El Camí de la Llibertat, que forma part de les rutes Perseguits i salvats promogudes per la Diputació de Lleida per rememorar el pas dels fugitius de l'Europa ocupada pels nazis durant la II Guerra Mundial.

Aitona, Penelles i Sort reben prop de 800.000 euros de la taxa turística catalana
comentaris