Albert Barqué-Duran professor del grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives de la UdL

Albert Barqué i Marc Marzenit en una presentació a la UdL
photo_camera Albert Barqué i Marc Marzenit en una presentació a la UdL

L'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) ha incorporat al seu claustre de professorat l'investigador i artista digital Albert Barqué-Duran pel nou grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives que s'estrena aquest curs 2019-2020, amb una matrícula de quaranta alumnes.

The Zero Gravity Band, una instal·lació immersiva de so i llum 360º de Marc Marzenir i Albert BarquéEl mollerussenc Albert Barqué-Duran, doctorat en Ciències Cognitives per la City, University of London, és conegut per combinar mètodes clàssics de belles arts amb tècniques de computació quàntica, intel·ligència artificial, creativitat computacional, o música electrònica experimental. Barqué ha compartit projectes amb el músic i productor, també mollerussenc, Marc MarzenitThe Zero Gravity Band, que es va presentar al Sónar+D 2018, i va ser distingit amb el Premi Internacional Ciutat de Lleida, en edició del 2018 d'aquest guardó que lliura l'Ajuntament de Lleida. I My Artificial Muse, la primera pintura mural al fresc dissenyada per una xarxa neuronal que es va presentar a Sónar+D 2017, i es transformava en performance d'art i intel·ligència artificial el maig de 2018 a Mollerussa, amb la col·laboració de l'artista alemany especialista en algoritmes, Mario Kingleman.

Barqué-Duran presentava en el Mobile Week Barcelona 2019, la instal·lació Ultimate emoji, un projecte d'estètica experimental que té com a objectiu de reflexionar sobre l'impacte de la transformació digital en la nostra societat. El científic també ha estat una de les personalitats escollides del F.C. Barcelona i Nike per difondre el nou model de samarreta del club blaugrana per a aquesta temporada 2019-20.

El científic pretén trobar nous formats de generació de coneixement científic, reflexionar sobre temes contemporanis i futuristes i les seves implicacions culturals, i crear experiències potents per impulsar els límits de la percepció humana
 

El nou professor de l'EPS compaginarà la feina a la UdL amb la d'Honorary Research Fellow a la City, University of London, on dirigeix projectes disruptius en la intersecció d'art, ciència i tecnologia.

Comentaris