Alerta davant l'increment preocupant de LGTBI-fòbia

L'Observatori conta l'homofòbia apunta l'augment del 50,3% de les incidències al col·lectiu LGTBI respecte a l'any passat

Eugeni Rodríguez, president de l'OCH, en roda de premsa aquest dilluns al Col·legi de Periodistes de Catalunya
photo_camera Eugeni Rodríguez, president de l'OCH, en roda de premsa el 27 de juny al Col·legi de Periodistes de Catalunya

En un acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Observatori conta l'homofòbia (OCH) ha presentat el seu informe anual sobre l'LGTBI-fòbia al país. L'estudi exposa les 284 incidències, el que suposa un increment del 50,3% respecte a l'any passat. Les dades més altes des que l'entitat té registres.  

Aquest augment el qualifiquen de dramàtic en comparació al 2020 i l'atribueixen a la flexibilització de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19 i a la força de l'extrema dreta

Eugeni Rodríguez, president de l'OCH, ha destacat que "L'LGTBI-fòbia està present en tots els contextos de socialització humana. De fet, estem treballant amb la fiscalia de delictes d'odi tot el que té veure amb xarxes socials, veritables clavegueres d'odi".

Mapa de la distribució d'incidències al col·lectiu LGTBI a Catalunya durant el 2021.

Rodríguez s'ha assenyalat que és un pas important l'inici dels tràmits per escriure la llei trans estatal. "Lluitarem perquè les joves, persones migrants i no binàries, quedin incloses al text, volem una llei fantàstica", ha apuntat.

Les dones trans representen el segon col·lectiu amb més incidències (el 12,3% del total), després del gai (70,3%)

L'OCH ha registrat incidències en 62 localitats. Barcelona continua sent la província més destacada amb un total del 44,7% (297), la gran majoria ocorregudes a Barcelona ciutat (118). Han manifestat la necessitat de desplegar una xarxa d'atenció a les persones LGTBI al territori.

Susanna Segovia, presidenta de la comissió d'igualtat del Parlament, present a l'acte, ha apuntat que "L'LGTBI-fòbia és estructural, no és la suma de situacions, estem en una societat patriarcal. Hem de fer un esforç per donar una resposta des de les institucions".

Comentaris
Més a Societat