Alerta pel creixement dels rius del marge esquerre del Segre

Efecte del desbordament del riu Ondara al Pla d'Urgell
photo_camera Efecte del desbordament del riu Ondara al Pla d'Urgell

Protecció Civil alerta del creixement del Llobregat, el Siurana i els rius del marge esquerre del Segre (Sió, Corb, Ondara, així com la resta de la conca a les comarques d'Urgell, Pla d'Urgell, Segarra i Garrigues. La pluja fa créixer els cabals i hi ha algunes afectacions en curs, amb inundacions petites de l'entorn. És per això que recomana evitar la mobilitat per aquesta zona.

A Linyola, l'Ajuntament feia arribar a primera hora del matí a Territoris.cat, imatges de la zona de la depuradora del municipi, en les que s'aprecia el cami i accesos inundats pel desbordament de l'Ondara

L'alcalde de Barbens, Andreu Benet també informa, a aquest diari, que poc més de les deu s'ha tallat la carretera de Barbens a Tornabous, inundada pel desbordament de riu Ondara. Benet a afegit que a hores d'ara no hi ha afectacions al poble, però els correus han quedat totalment anegats, i els efectes seran molt importants.

Tot i que la situació s'ha estabilitzat, el Servei Meteorològic preveu que es mantinguin les precipitacions les properes hores, i per això Protecció Civil demana mantenir la precaució per si es produís un nou increment de cabals. En aquest sentit, reclama supervisar zones inundables fins a nou avís i en funció de les previsions meteorològiques i de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Comentaris