17.01.2022 |
Territoris.cat

Alerta extrema per les crescudes de l'Ondara, el Corb, i preocupa el Sió

Efectes del desbordament del riu Corb en el terme del Poal 1
Efectes del desbordament del riu Corb en el terme del Poal
Alerta extrema per les crescudes de l'Ondara, el Corb, i preocupa el Sió

El cabal del Sió ja s'ha desbordat a Tarroja de Segarra i podria superar els límits a Agramunt aquest dijous a la tarda si segueix plovent. Balcells alerta que sembla que el Sió baixa amb molta calma però que de cop fa una crescuda. És per això que tècnics de Protecció Civil del Consell Comarcal de l'Urgell l'estan vigilant sobre el terreny.

El riu Ondara al seu pas per TàrregaL'Ajuntament d'Agramunt ha emès un comunicat en què informa que, a partir de les dades de cabals i acumulació d'aigua a la conca del riu Sió, es preveu una crescuda important del nivell del riu al seu pas per Agramunt durant les pròximes hores. Per aquest motiu, recomanen no apropar-se a la llera, preveure la possible entrada d'aigua a les edificacions situades en zona inundable, retirar els vehicles estacionats a les zones inundables i seguir atentament els consells i comunicats a través de les xarxes o el web de l'Ajuntament d'Agramunt.

A les Oluges, el tinent d'alcalde Josep Maria Mallol, ha lamentat que és la quarta vegada en sis anys que el riu Sió es desborda al pas pel seu municipi. 

Cada vegada que hi ha un episodi de pluges excepcional, el Sió no pot engolir l'aigua i surt de mare, negant els camps del costat i tot allò que troba al seu pas

Efectes del desbordament del riu Corb en el terme del PoalMallol ha destacat que un dels punts més conflictius és la carretera L-141F, on s'uneixen les rieres del Sió i la que baixa de Vergós. El pont és insuficient per engolir l'aigua i passa l'aigua per damunt la carretera així que s'ha de tallar de manera preventiva, ha explicat. També ha dit que hi ha esllavissades a tot el municipi i que s'està treballant per obrir pas. Per exemple, aquest dijous al matí l'accés a Montfalcó ha estat tancat durant unes hores.

Al Pla d'Urgell, l'Ondarà i el Corb estan totalment desbordats, han causat molts danys en els conreus, i infraestructures de reg, segons el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés les previsions són que la tarda del dijous la crescuda sigui més important, a les quatre de la tarda es tancaba la carretera del Poal a Linyola.

El riu Corb baixant amb força a l'alçada de CiutadillaL'aigua també ha causat algunes inundacions i esllavissades en altres punts les Terres de Lleida que tallen carreteres, com ara la LP-7041 de Soses a Aitona, la C-12 a Balaguer, la LV-3005, LV-2013 a la Floresta i la LV-3341 entre Bellpuig i Tornabous, a l'Urgell. L'accés sud de Juneda també està tallat a causa de la crescuda del riu La Femosa. L'aigua també travessa la carretera entre Bellaguarda i la Granadella, a les Garrigues, i aquest dijous a primera hora del matí hi ha hagut una esllavissada a la carretera que uneix Ciutadilla i Guimerà, a l'Urgell, però s'ha reobert cap a les deu del matí.

Alerta extrema per les crescudes de l'Ondara, el Corb, i preocupa el Sió
comentaris